GÜNCELLEME - Malatya'daki terör operasyonu

- Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan terör örgütü MLKP ve ESP üyesi 5 kişi tutuklandı - Tutuklananlar arasında ESP Malatya İl Başkanı Mehmet Keleş ve parti yöneticileri de bulunuyor ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Malatya'daki terör operasyonu

MALATYA (AA) - Malatya'da terör örgütü MLKP ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 7 şüphelinin adli kontrolle serbest bırakılmasına savcılıkça itiraz edilmesi üzerine yeniden gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Kasım'da düzenlenen operasyonun ardından dün adliyeye sevk edilen 7 şüphelinin adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına cumhuriyet savcılığınca itiraz edildi.

İtirazın ardından şüphelilerden 5'i polis ekiplerince gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürülen şüpheliler, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tutuklananlar arasında ESP Malatya İl Başkanı Mehmet Keleş ve parti yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Kasım'da aralarında ESP İl Başkanlığının da yer aldığı 7 adrese operasyon düzenlemiş, haklarında yakalama kararı bulunan 7 şüpheliden 6'sı ilk etapta, biri daha sonra gözaltına alınmıştı. Adreslerinde çeşitli örgütsel doküman ve malzemeler ele geçiren zanlılar, dün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar