GÜNCELLEME - Kırşehir'de havai fişekle hırsızlık girişimi

- Cacabey Yer Altı Çarşısı'nda hırsızlık girişiminde bulunan ve yanında getirdiği havai fişekleri patlatan kişi, linç edilmek istendi - Havai fişeklerin patlaması sonucunda birçok dükkanda hasar oluştu KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ ÇARŞIYI ZİYARETİ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Kırşehir'de havai fişekle hırsızlık girişimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Cacabey Yer Altı Çarşısı'nda "Üzerimde bomba var" diyerek hırsızlık girişiminde bulunan ve yanında getirdiği havai fişekleri patlatan kişi, linç edilmek istendi.

Alınan bilgiye göre, özel güvenlik görevlisi kıyafeti giyerek Cacabey Yer altı Çarşısı'nın sarraflar bölümüne gelen A.K, bir kuyumcuya girip, "Üzerimde bomba var" diyerek altınları istedi.

Kuyumcuyla bir süre tartışan A.K, daha sonra dükkandan çıkarak, poşet içerisinde getirdiği havai fişekleri çarşı içinde patlattı.

Patlamanın etkisiyle hasar gören dükkanlardaki altınları alarak kaçmaya çalışan A.K, çevredekilerin ve esnafın müdahalesiyle yakalandı.

Linç girişiminde bulunulan A.K, polisin müdahalesiyle kurtarıldı. Ağır yaralanan A.K, ambulansla Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan A.K'nin kendisini "Murat" ismiyle tanıttığı ve üzerinde M.Ü. adına düzenlenmiş otopark giriş çıkış kartı taşıdığı tespit edildi.

- Vali Şentürk'ün açıklaması

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, 30 yaşındaki Sivas doğumlu A.K'nin özel güvenlik görevlisi kıyafeti giyerek sarraflar çarşısında, yanında getirdiği havai fişeği patlatıp H.T'ye ait kuyumcu dükkanından 5-6 kilogram altın alarak kaçmaya çalıştığını belirtti.

A.K'nin kendisini engellemeye çalışan görevlilere bıçak çekerek saldırıda bulunduğunu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şahıs, elindeki altınlar ve suç aleti bıçakla çarşı esnafının da yardımı ile emniyet görevlilerimizce etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Yapılan araştırmada, A.K. isimli şahsın sabah saat 06.50 sıralarında ilimize otobüs ile geldiği, ayrıca 2009 yılında ilimizde meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayının faili olarak arandığı, Kayseri ilinde 3 ayrı hırsızlık olayı ile bir adet mala zarar verme olaylarından kaydı bulunduğu, Sivas Cezaevinde hırsızlık suçundan dolayı hükümlüyken firar ettiği anlaşıldı. Konu ile ilgili çalışmalara emniyet görevlilerimizce titizlikle devam edilmektedir."

- Zanlıyı etkisiz hale getiren güvenlik görevlisi ödüllendirildi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Cacabey Yer Altı Çarşısı'nı ziyaret ederek, hırsızlık girişiminde bulunan zanlının yakalanmasını sağlayan özel güvenlik görevlisi Ramazan Öztürk'ü altınla ödüllendirdi.

Cesurca ve özverili çalışmasından dolayı Öztürk'ü kutlayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Havai fişek kullanmak suretiyle, çarşımızda panik oluşturarak hırsızlık yapmak isteyen şahsa esnafımız ve özel güvenlik personelimizin dikkati sayesinde müdahale edilerek, kimsenin malına zarar gelmeden ve çalınmadan bu olay son buldu. Tüm esnafımıza geçmiş olsun, şehrimize geçmiş olsun diyoruz. Bu olayda üstün bir başarı ve kahramanlık gösteren Ramazan Öztürk'ü tebrik ediyoruz. Kırşehirliler adına teşekkür ederiz."

Bahçeci, daha sonra esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorumlar