GÜNCELLEME - Kırşehir'de FETÖ/PDY operasyonu

- Operasyonda kendisine benzeyen kişinin kimliğiyle yakalanan il sorumlusu tutuklandı, 2 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Kırşehir'de FETÖ/PDY operasyonu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan il sorumlusu tutuklandı, 2 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce kayyum atanan 3 şirketin ortakları, çalışanları ve bu şirketlere finans sağladıkları öne sürülen kişiler ile FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bazı ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, örgütün Kırşehir il sorumlusu olduğu belirtilen Musa A, kendisine benzeyen Mesut H'nin kimliğiyle kent merkezindeki bir villada gözaltına alındı. Villanın sahibi Battal S. ve kimliğin gerçek sahibi Mesut H. de gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından "örgüte üye olmak, haksız kazanç ve himmet adı altında para toplamak, aktarmak" iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılardan il sorumlusu tutuklama, diğer 2 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, il sorumlusu Musa A'nın tutuklanmasına, Battal S. ve Mesut H'nin adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Böylece operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 9'a yükseldi.

Yorumlar