GÜNCELLEME - Kahramanmaraş FETÖ/PDY operasyonu

- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada firari olarak aranan örgütün Akdeniz bölge imamı olduğu ileri sürülen öğretmen Rüstem Ç'ye yurt dışında bulunduğu zamanlarda sahte heyet raporu düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 doktor adliyeye sevk edildi - Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı - ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Kahramanmaraş FETÖ/PDY operasyonu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sağlıklı Hayat Derneği Başkanı Dr. Ö.Ö. ile doktorlar R.A. ve M.K. adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kent merkezinde belirlenen 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Sağlıklı Hayat Derneği Başkanı Dr. Ö.Ö. ile doktorlar R.A. ve M.K, "terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, nitelikli dolandırıcılık ve belgede sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada firari olarak aranan, örgütün Akdeniz bölge imamı olduğu ileri sürülen öğretmen Rüstem Ç'ye yurt dışında bulunduğu zamanlarda sahte heyet raporu düzenledikleri iddia edildi.

Rüstem Ç'nin, 2011-2014 yıllarında sahte raporla 11 kez ABD'ye gittiği, yurt dışında olduğu dönemlerde de raporların usulsüz yenilendiği ileri sürüldü.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar