GÜNCELLEME - İzmir'deki terör operasyonu

- Terör örgütü PKK üyelerinin bombalı saldırı hedefiyle kente geldiği bilgisi üzerine başlatılan operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı - Ormanlık arazide 440 gram A4 tipi bomba malzemesi, bazı adreslerde yapılan aramalarda ise bir kalaşnikof tüfek ve tabanca ile silahlara ait mermiler ele geçirildi - Eylem hedefiyle 3 gün önce kente geldikleri, keşif yaptıkları tespit edilen terör örgütü üyelerinin, patlayıcıyı teslim alması üzerine operasyonun gerçekleştirildiği öğrenildi DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - İzmir'deki terör operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'de terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği ihbarı üzerine başlatılan operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı, 440 gram A4 tipi bomba malzemesi, bir kalaşnikof tüfek ve tabanca ile silahlara ait mermiler ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin bombalı saldırı amacıyla İzmir'e geldiği yönündeki istihbarat üzerine çalışma başlattı.

Polis, kente 3 gün önce geldikleri belirlenen terör örgütü üyelerinin Karabağlar ilçesi Limontepe mevkisindeki ormanlık alana gittiklerinin tespit edilmesi üzerine operasyon gerçekleştirdi. Limontepe mevkisinde helikopter destekli operasyonda, ormanlık alanda şüphelilerden biri yakalanırken yanındaki diğer kişi kaçtı.

Olay yerinde 440 gram A4 tipi bomba malzemesi ele geçirilirken, kaçan kişinin yakalanması için polis bölgeyi çembere aldı.

Şüphelilerin kentte irtibatlı olduğu yerler tespit edilerek bu adreslerde yapılan aramalarda da bir kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile "Glock" marka bir tabanca ve buna ait 18 mermi, çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

Operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alınırken, 2 kişinin de arandığı öğrenildi.

- Patlayıcıyı teslim alınca yakalandılar

Terör örgütü PKK'nın biri kırsalda yetişmiş 2 üyesinin ses getirici bombalı eylem hedefiyle 3 gün önce kente geldiği belirlendi.

İzmir'deki bağlantıları aracılığıyla AK Parti binaları ve vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği bölgelerde keşif gerçekleştirdikleri belirlenen şüphelilerin, eylemde kullanmak hedefiyle başka bir terör örgütü üyesi tarafından kente getirilen plastik patlayıcıyı teslim alarak ormanlık alanda saklamaya çalıştıkları, bu gelişme üzerine polisin operasyonu başlattığı öğrenildi.

- Operasyon

Polis ekipleri, dün gece terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği ihbarı üzerine çalışma başlatmış, araçlar ve otobüsler durdurularak kimlik kontrolü yapmıştı. Bazı yollarda kapama noktası oluşturan polis ekipleri, araçlar ile belediye otobüslerinde eşkali verilen şüpheliyi aramıştı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de Limontepe bölgesindeki ormanlık alanda helikopter destekli çalışma başlatmıştı.

Yorumlar