GÜNCELLEME - İzmir'de zihinsel engelli çocuğun kaybolması

- Aliağa ilçesinde 6 gündür kayıp olan 6 yaşındaki çocuğun cesedi bulundu - Anne Dilek Akçay: - "Daha önce hiç evden uzaklaşmamıştı" ANNENİN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - İzmir'de zihinsel engelli çocuğun kaybolması

İZMİR (AA) - İzmir'in Aliağa ilçesinde 6 gündür kayıp olan 6 yaşındaki zihinsel engelli İbrahim Akçay'ın cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Karakuzu mahallesinin 8 kilometre uzağında dere yakınında çocuk cesedi gören bir çoban durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çocuğun 6 gündür aranan İbrahim Akçay olduğunu belirledi.

Vücudunda herhangi bir darp izi ya da yara bulunmadığı öğrenilen Akçay'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Akçay'ın cesedinin bulunduğunu öğrenen yakınları ise sinir krizi geçirdi.

- Okulu nedeniyle annesiyle gitmemiş

İbrahim'in annesi ve kardeşleriyle yaşadığı Karakuzu Mahallesindeki babaannesinin evinde yas var. Mahalle sakinleri, eve gelerek aileye taziyelerini iletti.

Anne Dilek Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Mayıs'ta annesini ziyaret etmek üzere çocukları Zeynep ve Mehmet'le birlikte Manisa'nın Köprübaşı ilçesine gittiğini, oğlunun okul nedeniyle babaannesi Zeynep ve dedesi Halil İbrahim Akçay'ın yanında kaldığını anlattı.

Oğlunun sabah saatlerinde babaannesi ve dedesi evde yokken evden ayrıldığını aktaran Akçay, "Önce 'Bir süre sonra gelir' düşüncesiyle beklemişler. Haber alamayınca bana haber verdiler. Döndüm ve arama çalışmalarına katıldım ama bulamadık. Daha önce hiç evden uzaklaşmamıştı." diye konuştu.

Cezaevindeki eşinin de izin alarak arama çalışmalarına katıldığını ifade eden Dilek Akçay, bu sabah oğlunun cesedinin bulunmasıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Oğlunun cesedinin dere kenarında bulunduğunu hatırlatan Akçay, yüzme bilmediğini, bu nedenle dereye girmiş olduğunu düşünmediğini belirtti. Akçay, "Mutlu, neşeli bir çocuktu. Daha önce hiç kaybolma gibi bir durumu olmamıştı. Çok üzgünüz." dedi.

Karakuzu Mahallesi'nde 4 Mayıs'ta oynamak için evinin önüne çıkan 6 yaşındaki İbrahim Akçay'ın geri dönmemesi ve sokakta bulunamaması üzerine, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma, emniyet ve AKUT ormanlık alanda helikopter destekli arama çalışması başlatmış, dalgıçlar da bölgedeki göletlerde aramalara katılmıştı.

Yorumlar