GÜNCELLEME - İzmir'de telefon dolandırıcılığı operasyonu

- Savcılık, telefonla aradıkları vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda 53 kişinin gözaltına alındığını açıkladı - Zanlılar, "çağrı merkezi" adı altında çalışan 8 katlı iş yerinde yakalandı SAVCILIK AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - İzmir'de telefon dolandırıcılığı operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'de telefonla aradıkları kişileri "kredi borçları nedeniyle icra geleceğini" belirterek dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda 53 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, telefon dolandırıcılığı şikayetlerinin artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince çalışma başlatıldı.

Teknik ve fiziki takip sonrasında "çağrı merkezi" olarak kullanıldığı iddia edilen Alsancak Şehit Fethi Bey Caddesi'ndeki 8 katlı iş yerine operasyon düzenlendi. Ekipler, dolandırıcılık şebekesinin üyesi oldukları iddiasıyla binadaki 53 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda 167 kişinin PTT havale çeklerine ulaşıldı, bilgisayar ve diğer dokümanlara el konuldu.

Şebekenin, telefonla aradıkları kişilere "kredi, sağlık sigortası ya da sigorta prim borçları olduğu, ödenmemesi durumunda icra geleceğini" belirterek, verdikleri hesaba para yatırmalarını sağladıkları öne sürüldü.

Bu arada şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen U.Y'nin daha önce sigorta şirketi bulunduğu, oluşturduğu portföy üzerinden ulaştığı çok sayıda kişiyi, güven telkin ederek benzer yöntemlerle dolandırdığı iddia edildi.

Şu ana kadar 11 kişinin şikayette bulunduğu, bu sayının artabileceği, şebekenin banka hesaplarına internet üzerinden yapılan havaleler üzerindeki çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

- Savcılık açıklaması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, soruşturmanın İzmir Emniyet Müdürlüğünün aldığı bir ihbarın değerlendirilmesi sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, hukuk dışı yollardan kişisel verilerini elde ettikleri vatandaşlara telefonla ulaşarak "sigorta yaptıklarını" söyleyen şüphelilerin, "sigorta bedelinin ilk yılına ait ücretin şirket tarafından karşılandığını, bu yılın tahakkuk bedelini ödemeleri gerektiğini aksi halde icra yoluyla tahsilat yapacaklarını" bildirerek dolandırdıkları ileri sürüldü. Bu iddialara ilişkin somut deliller elde edilmesi üzerine organize suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, 53 şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmanın devam ettiği bilgisi aktarıldı.


Yorumlar