GÜNCELLEME - İZBAN vagonuna lokomotif çarptı

- İzmir'de İZBAN trenine aynı hattı kullanan TCDD'ye ait lokomotifin arkadan çarptığı kazanın ardından yolun açılması için ekiplerce çalışma başlatıldı EKİPLERİN ÇALIŞMASI VE GÖRGÜ TANIĞININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - İZBAN vagonuna lokomotif çarptı

İZMİR (AA) - İzmir Banliyö Taşımacılığı AŞ (İZBAN) trenine, aynı hattı kullanan TCDD'ye ait lokomotifin arkadan çarptığı kazanın ardından yolun açılması için ekiplerce çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Aliağa'dan Cumaovası yönüne giden İZBAN treni, Hilal İstasyonundan yolcu alarak hareket etti. Bu sırada aynı hattı kullanan TCDD'ye ait lokomotif İZBAN trenine arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle lokomotif ve İZBAN'ın son vagonu raydan çıktı. İZBAN ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği olayda vagonlarda bulunan yolcular tahliye edildi.

Olayda yaralanan olmadığı öğrenildi.

İZBAN'dan yapılan açıklamada, İZBAN trenine tam kalkışı esnasında, sinyal ihlali yapan TCDD'ye ait lokomotifin arkadan çarptığı belirtildi.

Lokomotifin raydan çıktığı İZBAN'ın ise arka vagonunun tekerleklerinin deray olduğu bildirildi.

Açıklamada, olayda yaralanan olmadığı, yolcuların Hilal İstasyonundan güvenli şekilde tahliye edildiği, diğer seferlerin Hilal İstasyonuna girmeden yapıldığı belirtilerek, olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın TCDD ve İZBAN tarafından başlatıldığı kaydedildi.

Kazanın ardından yolun açılması ve lokomotifin kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Yol kenarındaki korkulukları kesen ekipler, treni kaldırmak için kullanılacak vincin alana girebilmesi için yol açtı.

Halen Hilal ve Alsancak istasyonlarına uğramadan devam eden İZBAN seferlerinin yarın normale dönmesinin beklendiği öğrenildi.

Kazanın ardından olay yerine gelen vatandaşlardan Ali Şen, trenlerin çarpıştığını gördüğünü ve çok korktuğunu belirterek, "İnsanlar panik halinde kaçışmaya başladı. Her şey bir anda oldu. Ben de ne olduğunu anlayamadım. Olay anı çok kötüydü, insanlar kaçışıyordu." diye konuştu.

Yorumlar