GÜNCELLEME - İstanbul'da kadın öğretmenin öldürülmesi

- Zanlının, İzmir'de bir internet kafe ve marketin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, MOBESE kayıtlarıyla karşılaştırılıyor - İzmir'de zanlı Atalay F'nin internet kafede kullandığı bilgisayarın klavyesindeki parmak izi örneği ile cinayet mahallindekinin örtüştüğü tespit edildi DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - İstanbul'da kadın öğretmenin öldürülmesi

İZMİR (AA) - İstanbul Tuzla'da iki çocuk annesi tarih öğretmenini öldürdüğü iddia edilen zanlının, İzmir'de bir internet kafe ve marketin güvenlik kameralarına yansıyan kayıtları, MOBESE görüntüleriyle karşılaştırılıyor.

Zanlı Atalay F'nin yakalanması için İzmir'deki çalışmalar uzman ekipler tarafından sürdürülüyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir emniyet müdürlüklerince oluşturulan özel ekipler, zanlının Buca ilçesindeki bir internet kafe ve marketin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini kentin farklı noktalarındaki MOBESE kayıtlarıyla karşılaştırıyor. Ekipler bir yandan da konuyla ilgili vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiriyor.

Zanlının Çeşme üzerinden Yunan adalarına gitme ihtimaline karşı ilçede faaliyet gösteren minibüs şoförlerinin ifadesine başvuran güvenlik güçleri, ayrıca İzmir'de evinde 2 gün kaldığı öğrenciyle de görüştü. Zanlıya evini günübirlik kiralayan kişi ise sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İhbarların yapıldığı yerlerde önlemlerini yoğunlaştıran polis, kentin giriş ve çıkışlarında şüpheli gördükleri araçlarda da arama yapıyor.

- Parmak izi eşleşti

Zanlı Atalay F'nin İzmir'de bir internet kafede kullandığı bilgisayardan tespit edilen parmak izi örneği ile cinayet mahallindekinin örtüştüğü belirlendi.

İstanbul'dan 29 Mayıs'ta İzmir'e geldiği ve Buca ilçesinde faaliyet gösteren internet kafede birkaç saat geçiren zanlının kullandığı bilgisayarı araştıran ekipler, yazışmalarını inceledi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, insan kaçakçılarını da takibe aldı.

Ayrıca klavye ve tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayetinin işlendiği alandaki parmak izlerinin eşleştiği tespit edildi.Zanlının farklı dönemlere ait fotoğrafları ekiplere dağıtıldı.

- Olay

Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay F'nin, 16 Eylül 2013'te o dönem Tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay F'nin olaydan sonra sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'a yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.

Yorumlar