GÜNCELLEME- Isparta'daki FETÖ/PDY operasyonu

- FETÖ/PDY operasyonunda 11 kişi adliyeye sevk edildi - Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla mahkemece, 2'si de savcılıkça serbest bırakıldı - Isparta'da mart ayından bu yana birbirinin devamı mahiyetindeki FETÖ/PDY operasyonlarında tutuklananların sayısı 50'ye yükseldi ADLİ SÜREÇ VE DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME- Isparta'daki FETÖ/PDY operasyonu

ISPARTA (AA) - Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 6'sı tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla mahkemece, 2'si savcılıkça serbest bırakıldı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 11 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gülkent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.E. ve E.E, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, diğer şüpheliler tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede Menderes Ç, Şükrü T. ve Mustafa A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Örgütün Isparta ve SDÜ'de faaliyetlerini düzenledikleri ve örgütün yöneticiliğini yaptıkları öne sürülen iş adamları Alper Bayhan, Salih Sarıkaya, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknokent Müdürü İrfan Ateşoğlu, tıp fakültesinde görevli memur Serhat Uçar, FETÖ/PDY'ye yakınlığı ile bilinen özel bir eğitim kurumunda görevli Adem Batı ile aynı kurumda görevli muhasebe müdürü olan Eşref Çoban, "FETÖ/PDY üyesi olmak", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "irtikap", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" ile "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamalarıyla tutukladı.

- Tutuklu sayısı 50'ye ulaştı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Mart'tan itibaren gerçekleştirilen operasyon sayısı 4'e, bu operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı ise 96'ya yükseldi. Tutuklananların sayısı ise 50'ye ulaştı.

Operasyonlar kapsamında tutuklananlar arasında eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, akademisyen ve iş adamları da bulunuyor.

Yorumlar