GÜNCELLEME - Hatay'da sel felaketi

- Etkili olan yağış dolayısıyla birçok evi su bastı, iki köprüde hasar oluştu SU BASAN EV VE AHIR SAYISI İLE MAĞDURLARIN RÖPORTAJI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Hatay'da sel felaketi

HATAY (AA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu.

İlçede gece başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren yağış dolayısıyla Kuzuculu ve Övülbek mahallelerindeki 15 ev ile 4 ahırı su bastı, yolda çökmeler ve iki köprüde de hasar oluştu.

Kuzuculu Mahallesinde evlerinde mahsur kalan 2 kişiyi bölgeye gelen arama kurtarma ve belediye ekipleri kurtardı.

Selde evi ve ahırı sular altında kalan Ali Ongün, AA muhabirine yaptığı açıklamada saat 02.00 sularında sahura kalktığı sırada bir ses duyduğunu ve bunun üzerine dışarı çıktığında derenin çok kuvvetli aktığını ve evinin su almaya başladığını fark ettiğini belirtti.

Komşularının evlerinin de sel sularından etkilendiğini ve evlerinde mahsur kaldıklarını anlatan Ongün, ''Jandarmayı aradım. Ondan sonra muhtar beni aradı. Bir şeye ihtiyaç olup olmadığını sordu. Benim ahırımda tavuklarım vardı. OnlarI da gece su basınca kurtaramadım ve telef oldu. Vatan millet sağolsun.'' diye konuştu.

Evi su basmasından dolayı eşiyle evlerinde mahsur kalan Osman Küpeli de gece saatlerinde evinin kapısından dışarı baktığında sel sularının evlerine doğru gelmeye başladığını gördüğünü belirtti.

Küpeli, bir anda evlerini su bastığını ve bir yere çıkamadığını belirterek, ''Evde eşimle birlikteydim. Evin damına çıktık. Bizi kurtarmak için iki defa kepçe geldi fakat bulunduğumuz yere geçemedi. İtfaiye de geldi o da geçemedi. Daha sonra dere suları azalınca kepçe geldi ve bizi kurtardı.'' dedi.

Bölgede zarar tespit çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

Yorumlar