GÜNCELLEME - Giresun'da şiddetli yağış

- Eynesil ilçesinde etkili olan sağanak, heyelan ve su baskınlarına yol açtı - Giresun Valisi Karahan: - "Çok şükür can kaybımız yok" - "Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hem Devlet Su İşleri hem de Özel İdare imkanlarıyla çalışmalarımız sürüyor" VALİNİN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Giresun'da şiddetli yağış

GİRESUN (AA) - Giresun'un Eynesil ilçesinde şiddetli yağış, su baskınları ve heyelanlara neden oldu.

İlçede öğleden sonra başlayan şiddetli yağış sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, ilçedeki 3 köprü yıkıldı.

Olayın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ilçeye sevk edildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan da ilçeye giderek incelemelerde bulundu.

Vali Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün öğleden sonra bölgelerinin ciddi yağış aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Özellikle Eynesil ve Görele ilçelerimizde sağanak yağış etkili oldu. Şiddetli yağış sonrası birkaç köprüde yıkılma meydana geldi. Ayrıca su basan evlerimiz var. Birkaç aracın da dere sularına kapıldığını gördük. Onun dışında çok şükür can kaybımız yok."

Sağanak sonrası bazı besicilere ait hayvanların, suya kapılarak telef olduğu bilgisini aldıklarını ifade eden Karahan, "Yağmurun bir anda yağması nedeniyle gelen odun ve ağaç parçalarının, köprü altlarını tıkaması nedeniyle maalesef evlerde su baskınları oldu. Gerekli tedbirleri de aldık. Şu anda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hem Devlet Su İşleri hem de Özel İdare imkanlarıyla çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Karahan, yağmurun aralıksız 2 saat sürdüğünü kaydederek, AFAD ekipleriyle olay yerinde incelemelerinin devam ettiğini bildirdi.

- "İlçemizde çok ciddi hasar var"

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra başlayan sağanağın bir anda şiddetlendiğini belirterek, yaklaşık 2 saat süren yağış nedeniyle 3 köprünün yıkıldığını söyledi.

Birçok evi su bastığını anlatan Somuncuoğlu, "İlçemizde çok ciddi hasar var. Köy yollarımızın birçoğunda heyelan olduğunu öğrendik. Ekiplerimiz çalışmalarına başladı." diye konuştu.

Somuncuoğlu, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.


Yorumlar