GÜNCELLEME - Erzincan’da arazi yangını

- Üzümlü ilçesinin Bağlar köyü girişinde öğlen başlayan, çevredeki bağ ve ekili arazileri etkisi altına alan yangını söndürme çalışmaları sürüyor - Yangında bağlar ve ekili arazilerdeki hasarın yanı sıra bir bağ evi ile 90 arı kovanı yandı ERZİNCAN VALİSİNİN OLAY YERİNDEKİ İNCELEMESİ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Erzincan’da arazi yangını

ERZİNCAN (AA) - Üzümlü ilçesinin Bağlar köyünde çıkan, çevredeki bağlar ve ekili arazilere sirayet eden yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, kent merkezine 65 kilometre mesafedeki Üzümlü ilçesine bağlı Bağlar köyü girişindeki arazide öğlen henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, çevredeki bağ ve ekili arazilere de sıçradı. Yangını, köylüler ve Üzümlü Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangına müdahale için Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ve Erzincan Orman İşletme Müdürlüğünden ekipler yardım için bölgeye intikal etti.

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Tercan Kaymakamı Osman Güven olay yerine gelerek, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Müdürü Recep Temel'den yangın ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bağlar Köyü Muhtarı Haşim Sarıo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde çıkan yangının rüzgar nedeniyle çevreye yayıldığını söyledi.

Yangının kontrol altına alınamadığını ifade eden Sarıo, "Yol olmadığı için yangına yeterli müdahale yapılamıyor. Kaymakam Bey kepçe gönderdi şimdi yol açılacak. Oraya müdahale edilecek. En azından kontrol altına alınsın ama ciddi bir arazi yangını. Orman, vatandaşın arıları ve ev yandı. Durum vahim." dedi.


- Erzincan Valisi Arslantaş olay yerinde


Erzincan Valisi Ali Arslantaş, söndürme çalışmalarını takip için geldiği bölgede Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Tercan Kaymakamı Osman Güven’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir süre bölgedeki çalışmaları takip ederek, yetkililere talimat veren Arslantaş, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Yangının yerleşim alanlarına yayılması ihtimaline karşın bölgede, itfaiye ve iş makineleri hazır bekletiliyor.

Öte yandan, yangında ilk belirlemelere göre bağlar ve ekili arazilerin dışında bir bağ evinin kullanılamaz hale geldiği ve yaklaşık 90 arı kovanının yandığı ifade edildi.

Yorumlar