GÜNCELLEME - Çanakkale Boğazı'nda kaçak göçmen operasyonu

- Sahil güvenlik ekiplerince yük gemisine düzenlenen operasyonda 360 kaçak yakalandı, kaptan ile mürettabattan 2 kişi gözaltına alındı - Geminin İstanbul'dan yola çıktığı, kaçakları Gelibolu Tersanesi yakınlarından aldığı belirlendi DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Çanakkale Boğazı'nda kaçak göçmen operasyonu

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Boğazı'nda yük gemisine düzenlenen operasyonda yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan 360 yabancı uyruklu ile kaptan ve mürettabattan 2 kişi yakalandı.

Marmara Denizi yönünden gelerek boğazda ilerleyen, üzerinde "Eniz" yazan gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca, Eceabat Akbaş Limanı yakınında durdurulmak istendi.

Uyarıları dikkate almayıp uzaklaşmaya çalışan gemi, sığlık bölgeye yönelerek karaya oturdu. Gemideki yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan 360 yabancı uyruklu ile kaptan ve mürettebattan 2 kişi yakalandı.

Tahliye edilen yabancı uyruklular, balıkçı tekneleri ve botlarla, açıkta bekleyen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait "TCSG 66" ve "TCSG 84" gemilerine teslim edildi.

Akbaş Limanı'nda karaya çıkarılan yabancı uyruklular, sağlık kontrolünden geçirildi. Geminin kaptanı, elleri kelepçeli olarak ayrı bota bindirildi.

Liman yakınlarında karaya oturan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait römorkörler tarafından çekilecek.

- Geminin kayıtlardaki ismi "DeliDeniz"

Öte yandan, geminin, henüz belirlenemeyen bir tarihte İstanbul Ahırkapı demir bölgesinden çıkarak Çanakkale Boğazı yönüne doğru geldiği tespit edildi.

Kayıtlardaki ismi "DeliDeniz" olan Türk bayraklı, 42 metre boyundaki geminin, iskele ve sancak yönlerinde "Eniz" yazması dikkati çekti.

Otobüslerle farklı tarihlerde Gelibolu Tersanesi yakınlarına getirilen 360 yabancı uyrukluyu bölgedeki eski bir iskeleden alarak yola devam eden gemidekilerin, uzaklaştıktan kısa süre sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca yakalandıkları öğrenildi.

Yorumlar