GÜNCELLEME - Bursa'daki terör operasyonu

- Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5'i daha tutuklandı, operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 20'ye çıktı - 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Bursa'daki terör operasyonu

BURSA (AA) - Bursa'da terör örgütü PKK ve MLKP'ye yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5'i daha cezaevine gönderildi, tutuklananların sayısı 20'ye yükseldi.

Avukat E.Y'nin de aralarında bulunduğu 8 şüphelinin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, avukat E.Y'nin de aralarında bulunduğu 3'ü savcılıkça serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında tutuklanan şüphelilerin sayısı 20'ye çıktı.

DBP İl Başkanı Recep Kuru, HDP Osmangazi İlçe Başkanı Azat İmal, HDP Yıldırım İlçe Başkanı Mehmet Kocaman, DBP Nilüfer İlçe Başkanı Seyfettin Havuz ile avukat C.K'nin da aralarında olduğu 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütleri PKK ve MLKP üyeleri hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ile Gemlik ilçelerinde 7 Kasım'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Operasyonda HDP Parti Meclisi Üyesi Nadiye Gürbüz, DBP İl Başkanı Kuru, ESP İl Başkanı Birol Göçmen, HDP Osmangazi İlçe Başkanı İmal, HDP Yıldırım İlçe Başkanı Kocaman, DBP Nilüfer İlçe Başkanı Havuz, avukatlar C.K. ile E.Y'nin de aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alınmış, zanlıların adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında Gürbüz ve Göçmen'in de bulunduğu 15 zanlı tutuklanmıştı.

Yorumlar