GÜNCELLEME - Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- Eski Bursa Valisi Harput ile eski Emniyet Müdürü Kahya'nın da aralarında bulunduğu 78 kişi gözaltına alındı GÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

BURSA (AA) - Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 78 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon yaptı.

Operasyon kapsamında, eski Bursa Valisi Harput Ankara'da, eski Emniyet Müdürü Kahya ise Bursa'da gözaltına alındı. Harput'un, Bursa'ya getirileceği öğrenildi.

2004-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan Harput ve Kahya'nın yanı sıra önemli bölümü iş adamı olan 76 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, örgüte finansal destek sağlanması kapsamında Bursalı iş adamlarından "himmet" adı altında paraların toplanmasını organize edenler ile örgüte para verenlerin bulunduğu ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen ve Bursa'nın önde gelen iş adamlarının yakalandığı operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Yorumlar