GÜNCELLEME - Bodrum'da orman yangını

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ormanlık alanda çıkan ve yaklaşık 2 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, kontrol altına alındı - Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan: - "Yangının çıkış nedenini araştırıyoruz. Yangının kasıtlı olarak çıkartıldığını tahmin ediyoruz" DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Bodrum'da orman yangını

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Bodrum-Milas karayolu Torba Kavşağı istikametindeki ormanlık alanda çıkan yangına, Muğla ve Milas Orman İşletme Müdürlüklerine ait iki uçak, iki helikopter ile havadan, 8 arazöz, 50 orman işçisi, 5 itfaiye ve iş makinelerince karadan müdahale edildi.

Yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları sayesinde kontrol altına alındı. Büyüme eğilimi gösteren yangın, çevredekilere kısa süreli panik yaşattı.

Söndürme çalışmaları sırasında kolundan yaralanan işçiye, bölgede hazır bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kişi veya kişilerce kasıtlı olarak çıkartıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Ekiplerin yangına hızlı şekilde müdahale ettiğini ifade eden Gödekmerdan, "Yangının çıkış nedenini araştırıyoruz. Yangının kasıtlı olarak çıkartıldığını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, polis ekiplerince bazı görgü tanıklarının ifadelerine başvurulduğu, yangında yaklaşık 2 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü kaydedildi.

Yorumlar