GÜNCELLEME 2 - Van'da terör operasyonu

- Valilik: - "Çatışmada biri kadın, biri erkek olmak üzere iki bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir" - Teröristlerden birinin, Van'da polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırının faillerinden olduğu belirlendi - Terör örgütü PKK'nın sözde Van bölge sorumlularından olduğu bildirilen teröristin ayrıca Cizre'de çok sayıda patlayıcı düzeneği hazırladığı yapılan parmak izi incelemesinde ortaya çıktı - Güvenlik güçlerince yapılan araştırmada kadın teröristin de Suriye'den Türkiye'ye geldiği tespit edildi ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİSTLERLE İLGİLİ DETAY EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 2 - Van'da terör operasyonu

VAN (AA) - Van'ın Edremit ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi. Teröristlerden birinin Van'da polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırının faillerinden olduğu belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, Süphan Mahallesi Sinan Sokak'taki eve silahlı teröristlerin girdiği istihbaratı üzerine operasyon başlatıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne ait yeteri kadar kuvvetle söz konusu adrese gidildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bildirilen ikametgahta bölücü terör örgütü mensuplarının tespitini takiben defaatle 'Teslim ol' çağrısında bulunulmuş, çağrılara ateşli silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmıştır. Çatışmada biri kadın, biri erkek olmak üzere iki bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir."

Olay yerinde silah ve mühimmat bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Kontrollerde 2 kalaşnikof ve bu tüfeğe ait 6 şarjör, bir adet 'F92' ibareli tabanca ve bu tabancaya ait 2 şarjör, bir el bombası maşası, 120 metre kablo, 2 inşaat eldiveni ve bir manivela ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat sürdürülmektedir." denildi.

- Bombalı aracı Van'a getirdi

Bu arada operasyonda etkisiz hale getirilen iki teröristle ilgili yapılan araştırmada, kadın teröristin bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye geldiği, erkek teröristin de PKK'nın sözde Van bölge sorumlularından "Yılmaz" kod adlı terörist olduğu belirlendi.

Söz konusu teröristin 17 Ağustos'ta Van'ın İpekyolu ilçesindeki polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, 2 polisin de şehit düştüğü saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.

"Yılmaz" kod adlı teröristin patlayıcı yüklü minibüsü Van'a getirerek burada aracı polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin önüne bırakıp, patlattıktan sonra kaçarken yaralı yakalanan terör örgütü mensubu Medet Oruç'a teslim ettiği ortaya çıktı.

Süphan Mahallesi'ndeki bir evde silahıyla etkisiz hale getirilen "Yılmaz" kod adlı teröristle ilgili yapılan "parmak izi" incelemesinde de söz konusu örgüt mensubunun Şırnak'ın Cizre ilçesinde çok sayıda patlayıcı düzeneği hazırladığı belirlendi.

Öte yandan operasyonun ardından evde yapılan aramada, dizüstü bilgisayar, "Glock" marka tabanca ve şarjör ile not defteri de bulundu.


Yorumlar