GÜNCELLEME 2 - Siirt'te terör saldırısı

- PKK'lı teröristlerce kışla ve polis merkezine yapılan roketli saldırıda, bir evin damında uyurken yaralanan kadın ile oğlu hastaneye kaldırıldı - Saldırının gerçekleştiği bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyona, polislerin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de katılıyor - Siirt Valiliği: - "Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası'nın hedeflendiği saldırıda, bir evin damında yatan biri çocuk 2 sivil yaralanmıştır" VALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 2 - Siirt'te terör saldırısı

SİİRT (AA) - Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek düzenlenen saldırıda, bir evin damında uyuyan kadın ve oğlu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler, İnönü Mahallesi Şeyh Süleyman Caddesi'ndeki kışla ve Cumhuriyet Polis Merkezi'ne roketatar ve silahlarla saldırdı.

Saldırıda bir evin damında uyuyan Besna Erzen (40) ve oğlu Yusuf (10) yaralandı. Sağlık ekiplerince Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Yusuf Erzen'in hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Anne ve oğlunun tedavisi devam ediyor.

Kaçan teröristlerin yakalanması için mahallede başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyona polislerin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de katılıyor.

- Vatandaşlar güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye ediliyor

Saldırının gerçekleştiği bölgede can güvenliği endişesi taşıyan bazı vatandaşlar evlerinden ayrılıyor.

İnönü Mahallesi ile çevresindeki Ülkü, Sakarya, Dumlupınar, Conkbayır ve Tınaztepe mahallelerinde evlerini terk etmeye çalışan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye ediliyor.

- Hedef karakol ve Doğu Kışlası

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK tarafından saat 02.45 sıralarında kent merkezindeki Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası'nı hedefleyen roketatarlı ve uzunlu namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Güvenlik güçlerin anında karşılık verdiği saldırıda, evin damında yatan biri çocuk 2 sivilin teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, jandarma özel hareket birliklerinin desteğiyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Yorumlar