GÜNCELLEME 2 - Midyat'ta bombalı araçla terör saldırısı

- Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda 2 kadın polis şehit oldu, 2 kişi hayatını kaybetti, 30'u aşkın kişi yaralandı - Şehit polis memurlarından birinin hamile olduğu öğrenildi - Hastane önünde bekleyen vatandaşlar, saldırıyı kınayarak terörü lanetledi - İlçe sakinlerinden Gümüş: - "Bu ramazan ayında böyle bir saldırıyı kınıyoruz. Milletimiz inşallah bir daha böyle bir acı yaşamaz" - Göka: - "Böyle bir saldırı kabul edilemez. Terörü lanetliyoruz. Terörün dini, insanlığı yoktur. Kahrolsun terör" ŞEHİT VE YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ, RÖPORTAJ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 2 - Midyat'ta bombalı araçla terör saldırısı

MARDİN (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda 2 kadın polis şehit düştü, 2 kişi yaşamını yitirdi, 30'u aşkın kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Saldırıda bir kadın polis şehit oldu, 2 kişi hayatını kaybetti, 30'u aşkın kişi yaralandı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Saldırıda yaralananlardan çoğunun çocuk olduğu belirtildi.

- Hamile polis memuru şehit oldu

Patlamada yaralananlardan kadın polis memuru, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen şehit düştü. Şehidin 8 yıllık polis memuru ve hamile olduğu öğrenildi.

Yaralılardan bazıları, kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Hastanede bekleyişini sürdüren yaralıların ve hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşı döktü.

Saldırıda kardeşi yaralanan Esra Demirdağ, evde uyudukları sırada çok şiddetli patlama meydana geldiğini belirterek, "Üstümüze camlar, duvarlar geldi. Patlamada kardeşim yaralandı." dedi.

- Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı

Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nde polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alırken, emniyet müdürlüğü binası brandayla kapatıldı.

Öte yandan, saldırıda yaralanan polis memuru , Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildi.

- Vatandaşlar, saldırıyı kınayarak terörü lanetledi

Saldırıda yaralananlara kan vermek için Midyat Devlet Hastanesine gelen Abdülkadir Gümüş, patlamanın evde bulunduğu sırada olduğunu belirterek, hemen hastaneye koştuğunu söyledi.

Gümüş, "Bu ramazan ayında böyle bir saldırıyı kınıyoruz. Bu kan dursun, Allah bizi korusun. Milletimiz inşallah bir daha böyle bir acı yaşamaz." diye konuştu.

İlhan Akay da patlamada evde bulunduğunu anlatarak, "Ramazan ayında böyle bir patlama olduğu için şoktayız. 20 yıldır buradayız, böyle bir patlama görmedik. Bu, son olur inşallah." ifadelerini kullandı.

Abdulgani Göka da saldırının insanlığa ve Müslümanlığa sığmayacağını dile getirerek, saldırıyı vicdansızlık olarak nitelendirdi.

Göka, "İnsan olan böyle bir şey yapamaz. Böyle bir saldırı kabul edilemez. Terörü lanetliyoruz. Terörün dini, insanlığı yoktur. Kahrolsun terör." şeklinde konuştu.

Yorumlar