GÜNCELLEME 2- İzmir'de fabrika yangını

- Seferihisar ilçesinde bir mandalina paketleme tesisinde yangın çıktı - Seferihisar Kaymakamı Çelik: - "Fabrikada 10 dönümlük soğuk hava deposu ile 5 bin metrekarelik işletme tamamen ateş altında kaldı, şu an itibarıyla yangın kontrol altına alındı" SEFERİHİSAR KAYMAKAMININ AÇIKLAMASI VE GELİŞMELER EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 2- İzmir'de fabrika yangını

İZMİR (AA) - Seferihisar ilçesi Ulamış köyünde bir mandalina paketleme tesisinde yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında, tesisteki ahşap paletler ile plastik kasalar bir anda alev altında kaldı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın soğuk hava deposu ve işletme binasından oluşan yaklaşık 15 dönümlük kapalı alanda etkili oldu.

Yoğun alev ve siyah dumanın orta çıktığı yangında, tesis etrafındaki evler boşaltıldı ve alevlerin tesise ait LPG tankları ile yakındaki bir başka fabrikaya sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi.

İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Seferihisar birimlerinin müdahale ettiği yangına, İzmir metropol ve çevre ilçelerden ekipler sevk edildi.

- Bir güvenlik görevlisi dumandan etkilendi

Fenerbahçe eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp'in kardeşi Nurdoğan Kutlualp'e ait 300 çalışanı bulunan tesisteki yangın esnasında, içerede sadece bir güvenlik görevlisinin bulunduğu ve yangının bu görevli tarafından bildirildiği öğrenildi.

Dumandan hafif etkilenen güvenlik görevlisi, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi.

- Yoğun müdahaleyle kontrol altına alındı

Yangın, İzmir metropol ve çevre ilçelerden takviye olarak gelen ekiplerin de çalışmalara katılmasının ardından 2 saati aşan yoğun mücadele sonucu kontrol altına alındı.

Yangını söndürme çalışmalarını Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer de olay yerinde takip etti.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmede çok fazla sayıda plastik mandalina kasası bulunduğunu, işletmenin tamamının bir anda alevler altında kalmasının söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirterek, "Basit bir müdahaleyle sönmeyeceğini anladığımız anda Büyükşehir Belediyesi ve Valilikle temasa geçtik ve etkili yangın söndürme araçları istedik. İlçelerden aldığımız destekle de yangına müdahale ettik. Fabrikada 10 dönümlük soğuk hava deposu ile 5 bin metrekarelik işletme tamamen ateş altında kaldı ama şu an itibarıyla yangın kontrol altına alındı." dedi.

Yanan tesis yakınındaki LPG tankına yönelik tehdidin de bertaraf edildiğini aktaran Çelik, buna ilişkin tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Çelik, yangının tesisteki güvenlik görevlisi tarafından ihbar edildiğini ve kendisinin "bir anda alevleri gördüğü" yönünde beyanda bulunduğunu dile gerek, yangının çıkış sebebeyle ilgili gerekli incelemelerin ekipler tarafından yarın sabahtan itibaren yapmaya başlanacağını kaydetti.

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer de itfaiye ekiplerinin elinden geleni yaptığını ve en kısa zamanda yangının tümüyle söndürülmesini umduklarını ifade etti.

- Üç yılda üçüncü yangın

Yangın söndürme çalışmalarını koordine eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Koordinatör Amiri Oğuz İbil, kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Üç yıl içinde bu tesiste üçüncü yangın. Tesis ahşap kasa dolu, yangını söndürmeye çalışıyoruz ancak öncelikli olarak etrafa sıçramasını önlemeye gayret ediyoruz." dedi.

Öte yandan, Seferihisar'da gerçekleştirilen mandalina festivali nedeniyle oluşan trafiği, takviye itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasını geciktirdiği belirtildi.

Yangın nedeniyle Seferihisar-İzmir karayolunda yoğunluk oluştu. Trafik kontrollü olarak sağlanıyor.



Yorumlar