GÜNCELLEME 2 - Elazığ'da tren minibüse çarptı: 9 ölü, 1 yaralı

- Yurtbaşı beldesinde trenin minibüse çarpması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı - Minibüsteki yolcuların serada çalışan işçiler olduğu belirlendi - Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri tespit edildi - Ölenlerden Suriyeli Rami el Aşab'ın iki gün önce baba, Abdullah Haydar el Bargas'ın eşinin 9 aylık hamile olduğu öğrenildi HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ VE YAŞAM HİKAYELERİ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 2 - Elazığ'da tren minibüse çarptı: 9 ölü, 1 yaralı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da yolcu treninin minibüse çarpması sonucu 9 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Tatvan-Ankara seferini yapan Vangölü Ekspresi, Yurtbaşı beldesinde Mesut Karakoç'un kullandığı 23 DF 622 plakalı minibüse çarptı.

Trenin sürüklediği minibüste bulunan 9 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, olay yerine gelerek kazayla ilgili incelemelerde bulundu.

Vali Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin yaralandığını söyledi. Kazanın erken saatlerde meydana geldiğini ifade eden Zorluoğlu, serada çalışan işçileri alan minibüse Tatvan-Ankara seferini yapan yolcu treninin çarptığını belirterek, "Yaklaşık 400 metre sürüklemiş. Gerekli çalışmalar yapılacak. Soruşturma başlatıldı. Elim bir kaza yaşadık" dedi.

Öte yandan, hayatını kaybeden 9 kişiden 5'inin Suriye uyruklu olduğu öğrenildi.

- Kimlikleri belli oldu

Kazada, Suriye uyruklu Rami el Aşab (25), Muhammed el Aşab (23), Kusay el Salih (35), Abdullah Haydar el Bargas (27) ve Basir Halit'ın (25) ile Mesut Karakoç, Habib Yaşar, Doğan Deniz ve Turan Özdemir'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kazada yaralanan Suriye uyruklu Muaz Habur'un Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam ediyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi morgunda otopsileri tamamlanan 4 Türk vatandaşının cenazeleri defnedilmek üzere ailelerine teslim edildi, otopsileri devam eden Suriyelilerin cenazelerinin ise yarın defnedileceği öğrenildi.

Ölenlerin yakınları morg önünde gözyaşı döktü.

- Savaştan kaçtılar, kazada öldüler

Akraba oldukları öğrenilen Rami el Aşab ve Muhammed el Aşab'ın amcası Afil el Fida, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce Suriye'deki savaştan kaçtıklarını ve Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Amca çocuklarının 20 gün önce Yurtbaşı'nda bulunan serada çalışmaya başladığını ifade eden Fida, Rami el Aşab'ın iki gün önce Fuada ismini verdikleri bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini anlattı.

Muhammed'in ise 4 kardeşi olduğunu belirten Fida, iki kardeşinin Esed rejiminin saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini, kalan iki kardeş ve annesi ile Elazığ'a gelen Muhammed'in geçimini sağlamak için 20 gün önce çalışmaya başladığını söyledi.

Hayatını kaybedenlerden Abdullah Haydar el Bargas'ın eşinin 9 aylık hamile, Kusay el Salih'in ise 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.




Yorumlar