GÜNCELLEME 2 - Diyarbakır'daki patlama

- Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde patlayıcı yüklü aracın infilak etmesi sonucu 4 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı bildirildi - Patlamanın etkisiyle olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde 4 metre derinliğinde çukur oluştu - Valilik: - "Terör örgütü mensuplarınca hazırlanan bomba yüklü damperli kamyonun geçişi sırasında kamyonu kullanan ve terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla köylüler arasında yaşanan tartışma sonucu kamyonun köylüler tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkisine gelen kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği değerlendirilmektedir" - "Olay yerinde yapılan ilk incelemede, patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve 9 Mayıs'ta gasbedildiği tespit edilmiş, kayıp olduğu iddia edilen vatandaşlarla ilgili olarak gerekli tahkikata başlanmıştır" VALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 2 - Diyarbakır'daki patlama

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde meydana gelen, 4 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı patlamanın meydana geliş şekliyle ilgili, Valilik açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, "Terör örgütü mensuplarınca hazırlanan bomba yüklü damperli kamyonun geçişi sırasında kamyonu kullanan ve terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla köylüler arasında yaşanan tartışma sonucu kamyonun köylüler tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkisine gelen kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği değerlendirilmektedir" denildi.

Alınan bilgiye göre, dün gece Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü bir araç infilak etti. Kentin birçok ilçesinden de hissedilen patlamada, 4 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 23 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Hastane önünde endişeli bekleyişini sürdüren bazı yaralıların yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Patlamanın etkisi ile olay yerinde büyük bir çukur oluştu, bazı araçlar ile çevredeki çok sayıda ev hasar gördü. Bölgede AFAD ve UMKE ekiplerinin çalışması sürüyor. Patlama ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

- Patlamanın etkisi gün ağarınca ortaya çıktı

Sarıkamış Mahallesi'nde meydana gelen patlamanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Patlama sonucu olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde 4 metre derinliğinde çukur oluştu, çok sayıda evin yanı sıra bazı araçlarda da hasar oluştu.

Araç parçalarının onlarca metre öteye saçıldığı görüldü. Gece saatlerinden bu yana patlamanın yaşandığı bölge ve çevresinde inceleme yapan jandarma ekipleri çalışmalarını tamamladı. Delilleri toplayan ekipler bölgeden ayrıldı. Köyde hasar tespit çalışması ise sürüyor.

Vatandaşlar, patlamanın çevre köylerin yanı sıra kent merkezi ve bazı ilçelerden de hissedildiğini bildirdi.

- Kamyon Bingöl'de gasbedilmiş

Valilikten yapılan açıklamada, merkez Sur ilçesi Dürümlü mezrasında dün gece 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldiği bildirildi.

"Terör örgütü mensuplarınca hazırlanan bomba yüklü damperli kamyonun Tanışık Mahallesi'nden geçişi sırasında kamyonu kullanan ve terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla köylüler arasında yaşanan tartışma sonucu kamyonun köylüler tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkisine gelen kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, patlamada kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4 kişinin yaşamını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralıların ildeki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve 9 Mayıs'ta gasbedildiği tespit edilmiş, kayıp olduğu iddia edilen vatandaşlarla ilgili olarak gerekli tahkikata başlanmıştır. Patlama ile ilgili çok yönlü soruşturma başlatılmıştır."

Yorumlar