Gümüşhane'de "Kültür rotaları" belirlenecek

- Vali Memiş: - "Gümüşhane Kültür Rotaları Projesi ile 379 kilometrelik güzergahta 33 yürüyüş, 10 bisiklet ve 5 jeep safari olmak üzere, 48 rota belirlenecek"

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane'de "Kültür rotaları" belirlenecek

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Kültür Rotaları Projesi ile 379 kilometrelik güzergahta 33 yürüyüş, 10 bisiklet ve 5 jeep safari olmak üzere, 48 rota belirleneceğini bildirdi.

Memiş, tarihi Süleymaniye Mahallesi'nde organize edilen, Gümüşhane Kültür Rotaları Projesi'nin tanıtım programında yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile hazırladıkları projenin ilin turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Turizm sektörünün gelişmesi için turizm varlıklarının karakter ve niteliklerine uygun unsurlarla desteklenerek aktif iktisadi mala dönüştürülmesi hususunda gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Memiş, bu kapsamda uygulanacak Gümüşhane Kültür Rotaları Projesi'ni kısa sürede sonuçlandırmayı planladıklarını vurguladı.

Memiş, Gümüşhane'nin özellikle doğa ve kültür turizminde ön plana çıktığına dikkati çekerek, "Proje ile 379 kilometrelik güzergahta 33 yürüyüş, 10 bisiklet ve 5 jeep safari olmak üzere, 48 rota belirlenecek. Zigana Kayak Merkezi, Çakırgöl, Santa Harabeleri, Krom Antik Kenti, İmera Manastırı, Süleymaniye Mahallesi, Artabel Gölleri Tabiat Parkı ve Örümcek Ormanları birer alternatifin yanı sıra ilimizin turizmine ışık tutacak önemli çok önemli rotalar." diye konuştu.

Memiş, DOKA'nın projeye 50 bin lira katkı sağladığına işaret ederek, çalışmalar kapsamında rotaların fotoğraflanacağını, koordinatların tespit edilerek harita hazırlanacağını anlattı.

Rotalara ilişkin çeşitli dokümanlar bastırılacağını belirten Memiş, ayrıca 58 yön ile 29 da rota tabelası yaptırılacağı bilgisini paylaştı.

Memiş, Süleymaniye Mahallesi'nin de ön plana çıkan yürüyüş rotalarından biri olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Süleymaniye Mahallesi Gümüşhane için çok önemli. Burayı turizm merkezi haline getirebiliriz, o potansiyel var. Gümüşhane'nin 322 köyü ayrı ayrı güzel. Saymakla bitmeyen tarihi ve doğal zenginliklere sahip. Turizm zenginliğimiz anlatılamayacak kadar üst düzeyde. İl Özel İdaresi ile birlikte 2 yıl içinde turizm altyapısı olan 320 köyümüzün yolunu asfaltlamayı planlıyoruz."

Vali Memiş, programa katılanlarla beraber ilk rota tabelasını Süleymaniye Mahallesi'ne dikti.

Yorumlar