Gümüşhane'de FETÖ/PDY soruşturması

- İl Emniyet Müdürü Kar: - "Bugün itibarıyla Gümüşhane'de sivil ve kamu görevlisi toplam 78 kişi tutuklandı"

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane'de FETÖ/PDY soruşturması

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, FETÖ/PDY'ye yönelik çalışmalar kapsamında bugün itibarıyla kentte sivil ve kamu görevlisi toplam 78 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Kar, müdürlüğün toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, 17-25 Aralık'ta ülkede yaşanan sıkıntılardan sonra, devletin başta emniyet teşkilatında olmak üzere çeşitli adımlar attığını söyledi.

Özellikle emniyet müdürlerinin değişiminin sağlandığını ifade eden Kar, şöyle konuştu:

"Değişimler ocak ayında başlayarak hazirana kadar devam etti. Son olayda da emniyet müdürlüklerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bunun sebebi, erken davranılmasına dayanıyor. 2014'ün ocak ayından bu yana bu değişimler yapılmamış olaydı, belki bugün daha farklı şeyler olabilirdi. FETÖ'cü diye adlandırdığımız bu yapının, İstihbarat, Kaçakçılık ve Bilgi İşlem Şube müdürlükleri başta olmak üzere etkili olduğu birimlerin değiştirilmesini sağladık. Bu değişimleri yaptıktan sonra çalışmalarımıza başladık. Önce kendi içimizde bu yapıyla mücadelemiz sürdü. Daha sonra il ve ilçelerimizde bu yapıya yönelik çalışmalara başlandı."

- "Çalışmalar 6 ay öncesinden başladı"

FETÖ'nün Gümüşhane il yapılanmasına yönelik çalışmaların 6 ay öncesinden başladığını belirten Kar, şunları kaydetti:

"6 ay önce başlattığımız ve halen devam eden il yapılanması konusu vardı. İl yapılanmasına yönelik de şüpheliye gidebilmek için öncelikle 2016'nın başında 220 kişinin bilgi sahibi olarak ifadesini aldık. İnsanlar buraya çağrılarak bilgilerine başvuruldu. Yani paralel yapıyla ilgili, ilimizde 220 kişinin ifadesi, öncelikle bizi 33 kişinin seçimine yöneltti. Başsavcılığın koordinasyonda bu çalışma yapıldı. Bu 33 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili karar verildi. Buna bağlantılı olarak evlerinde, iş yerlerinde arama ve el koyma işlemi yapıldı. 33 kişilik yapıdan 11'i serbest kaldı. İl yapılanmasına yönelik çalışma devam ediyor."

Kar, Gümüşhane'de bu yapıya yönelik bilgi vermeye gelen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Kendi teşkilatlarında şu ana kadar toplam 57 kişinin açığa alındığını bildiren Kar, "İl ve ilçelerden 21 personelimiz tutuklu. En sonra adliyeye çıkarılan 22 kişilik gruptan 16'sı tutuklandı. Bugün itibarıyla Gümüşhane'de sivil ve kamu görevlisi toplam 78 kişi tutuklandı. Emniyet Müdürlüğünde görevliyken FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle gözaltına alınan bazı emniyet görevlileri itirafçı olmak istedi. Bazıları da bilgi vermeyi reddetti. Bu süreç, temizlenene kadar devam edecek. Gereken her türlü hassasiyet gösteriliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar