Gümüşhane'de askeri araca düzenlenen silahlı saldırı

- Torul ilçesindeki saldırıda şehit olan jandarma er Bulut, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde toprağa verildi - Cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Yılmaz da katıldı

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane'de askeri araca düzenlenen silahlı saldırı

SİVAS (AA) - Gümüşhane'nin Torul ilçesinde askeri araca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan jandarma er Salih Bulut (21), Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kavak köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Trabzon'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesini, yakınları, Sivas Vali Vekili Salih Ayhan, 5. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve diğer yetkililer karşıladı.

Şehidin babası Nihat, annesi Hüsne Bulut ile bazı yakınları da aynı uçakla kente geldi.

Sivas Belediyesi cenaze nakil aracına konulan ve konvoy eşliğinde Yıldızeli ilçesine getirilen şehidin cenazesi, hastane morguna konuldu.

Annesi Hüsne Bulut, şehidin cenazesinin morga konuluşu sırasında ağıt yaktı.

Şehidin Nedret isimli bir arkadaşına sarılan anne Bulut, "Nedret, gel sana bir sarılayım, yavrumun kokusu var sende. Ne olur gel Nedret, o seni çok seviyordu." diye gözyaşı döktü.

Daha sonra morgdan alınarak Kavak köyüne getirilen şehit Bulut için, Şehit Nadir Bekar İlkokulunda tören düzenlendi.

Şehidin kardeşi İbrahim Bulut, burada tabuta sarılarak, "Kime kardeş diyeceğim, kime sırtımı dayayacağım" diye ağladı. Şehidin annesi Hüsne ve babası Nihat Bulut oğlunun tabutuna sarılıp, öptü.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Habip Soluk, Sivas Vali Vekili Salih Ayhan, 5. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar