Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Uşak'ta:

- "(Dolardaki artış) ABD'deki seçim neticesinde ortaya çıkan ve FED'in faiz artırması beklentisinin piyasalar tarafından satın alınmasıyla oluşan bir tablo"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Uşak'ta:

UŞAK (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dolardaki değer artışının iç dinamiklerden kaynaklanmadığını belirterek, "ABD'deki seçim neticesinde ortaya çıkan ve FED'in faiz artırması beklentisinin piyasalar tarafından satın alınmasıyla oluşan bir tablo." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Uşak Valiliğini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin bütün olumsuzluklara, terör saldırılarına, engellemelere rağmen dimdik ayakta durduğunu ifade etti.

ABD dolarındaki değer artışına değinen Tüfenkci, bunun Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklanan bir durum olmadığını söyledi. Tüfenkci, "İç dinamiklerin de etkisi olabilir, ancak özellikle ABD'deki seçim neticesinde ortaya çıkan ve FED'in faiz artırması beklentisinin piyasalar tarafından satın alınmasıyla oluşan bir tablo." diye konuştu.

Hükümetin dolardaki artışı dikkatli şekilde izlediğini, gerekli çalışmaları yaptığını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası gerekli tedbirleri alacak güçte. Bu seyir, Türk ekonomisini büyük oranda etkilemeden, tekrar normal stabil duruma gelir diye bekliyoruz. Tabi ki biz üreterek büyüyeceğiz, çalışarak büyüyeceğiz. Bu noktada reel sektörde faaliyet gösteren işletmelerimizin finansmana erişimi konusundaki sıkıntıları gidermek, üretime yönelik birtakım aksaklıkları ortadan kaldırmak adına her fırsatta reel sektörle beraber olmaya, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz."

Uşak Valisi Ahmet Okur'dan kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi alan Bakan Tüfenkci, daha sonra Uşak Belediyesi'ni ziyaret etti.

Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yaptırdığı lisenin, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışına ve Ekonomiye Değer Katanlar ödül törenine katılacak.


Yorumlar