Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Kosova'da

- Tüfenkci, Kosova Demokratik Türk Partisi'nin iftarına katıldı

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Kosova'da

PRİZREN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) düzenlediği iftara katıldı.

Tüfenkci, Prizren şehrindeki bir otelde düzenlenen iftarda, kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi.

İftar sofralarının anlamının kardeşleri bir araya getirmek olduğunu ifade eden Tüfenkci, "İşte İslam budur, Müslümanlık budur. Bu birliği, bu beraberliği, bu ruhu güçlendirip yaygınlaştırdığımız ölçüde hem Müslümanlar, hem de insanlık barışa, huzura ve saadete erişecektir." ifadelerini kullandı.

Irak, Suriye, Filistin ve Myanmar'da katledilen insanlara ve Akdeniz'de umutlarının peşinden koşan mültecilere dikkati çeken Tüfenkci, Türkiye'nin insani yardım yapan ülkelere arasında ABD'nin ardından ikinci sırada bulunduğunu anımsattı.

Tüfenkci, Türkiye ile Kosova ilişkilerinin tarihi geçmişi ve dostluk bağlarına işaret ederek, Kosova'nın kalkınmasına, Avrupa-Atlantik yapılarıyla bütünleşmesine ve Kosova'yı tanıyan ülkelerin sayısının armasına destek olacaklarını vurguladı.

Kosova'daki Türk yatırımlarının 340 milyon avro, müteahhitlik firmalarının üstlendiği projelerin toplam değerinin ise yaklaşık 1 milyar avro düzeyinde bulunduğuna dikkati çeken Tüfenkci, Türkiye'nin Kosova'ya en fazla doğrudan yatırım yapan ülke olduğunu söyledi.

Tüfenkci, Kosova'daki ortak tarihi ve kültürel mirasın korunmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da tüm misafirlerin ramazan ayını tebrik ederek, bugün burada bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Kosova'nın son dönemdeki gelişimine dikkati çeken Yağcılar, "Kosova'nın kalkınmasında ve gelişmesinde emeği geçen bütün devletlere, özellikle de Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ederim." diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından konuklar Prizren Kültür Evi'nde konser dinledi.

Programa, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova Güvenlik Gücü Bakanı Haki Demolli, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Müftüsü Naim Ternava, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile binden fazla vatandaş katıldı.

Yorumlar