Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kırşehir’de

- Tüfenkci: - "Esnafın sorunlarını biliyoruz. Ekonomik küçülmeleri, kısıtlamaları biliyoruz. Bizler, inşallah sizlerle beraber attığımız ve atacağımız adımlarla esnafımızı büyüteceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz" - "Biz bu ülkeyi hem FETÖ terör örgütüne teslim etmeyiz, hem de bölücü terör örgütlerine bu ülkeyi böldürtmeyiz, Allah'ın izniyle"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kırşehir’de

KIRŞEHİR (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Esnafın sorunlarını biliyoruz. Ekonomik küçülmeleri, kısıtlamaları biliyoruz. Bizler, inşallah sizlerle beraber attığımız ve atacağımız adımlarla esnafımızı büyüteceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz." dedi.

Tüfenkci, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nün Kırşehir'deki bir otelde düzenlediği esnaf bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın sorunlarını dinlemeye geldiğini, onların feraseti ve yol göstericiliğinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Kırşehir için de güzel gelişmeler yaşandığına değinen Tüfenkci, Kırşehir Gümrük Müdürlüğünün kurulması için gerekli talimatları verdiğini, bu kurumun kentin ihracatı ve olumlu ithalatına katkı yağacağına inandığını vurguladı.

Ahi Evran Külliyesi Projesi'nin ikinci, üçüncü ve diğer etaplarının yapımına katkı vermeye devam edeceklerini aktaran Tüfenkci, Ahi Evran Vakfı'nın kuruluş sürecinin takipçisi olacağını ve Meclis'te yasalaşması için katkı sunacağını kaydetti.

Tüfenkci, esnaf ve sanatkarlara 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında milletle el ele verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz akşamı gösterdiğiniz onurlu, izzetli, vakur duruşunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. O gün milletle beraber esnaf vardı, başkanlarım vardı. Birlikte yol yürüdük. Esnaflarımız darbecilere, o hainlere, 'bu yaptığınız yasa dışı, gidin kışlalarınıza' dedi. O hainler, terör örgütü mensupları esnafımız da dahil milletimize kurşun yağdırdı. O gün demokrasi, hukuk için şehit olan bütün kardeşlerimize cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. O gün bu millet tarih yazdı, tarihe altın harflerle not düştü. Bu millet için ne yapsak azdır. Başbakanımızın ifadesiyle patron millettir. Bu hükümete, devlete yön verebilecek olan yine bu milletin kendisi, yani sizlersiniz. Başkaları bu millete eksen ve istikamet çizemez. Çizecek birisi varsa o gün o tankların altına yatanlar, üstüne çıkan esnaf kardeşlerimdir, sizlersiniz."

Esnaf ve sanatkarlar için 64. ve 65. hükümetler döneminde güzel çalışmalar yapıldığına işaret eden Tüfenkci, "Esnafın sorunlarını biliyoruz. Ekonomik küçülmeleri, kısıtlamaları biliyoruz. Bizler, inşallah sizlerle beraber attığımız ve atacağımız adımlarla esnafımızı büyüteceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz. Bunu birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik hukuku içinde yapacağız. Birbirimizi ötekileştirerek değil, itekleyerek, kötüleyerek değil, ne yapacağımızı anlatarak büyüyeceğiz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya değinen ve milleti birbirine düşürmek için çeşitli planlar yapıldığına dikkati çeken Tüfenkci, şunları söyledi:

"İki gün önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na bir suikast girişimi oldu. O bölücü terör örgütü yaptı. 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün başaramadığını, bu toplumu birbirine düşürme adına onu yapmaya çalıştı. Ama, onlar da başaramadı. Allah’ın izniyle biz büyük bir millet ve devletiz. Biz bu ülkeyi hem FETÖ terör örgütüne teslim etmeyiz, hem de bölücü terör örgütlerine bu ülkeyi böldürtmeyiz, Allah'ın izniyle. Onlar, DAEŞ terör örgütü de bilmem ne örgütü de dahil yaptıklarının hesabını bu millete verecek. Hem millete verecek, hem hukuka verecek. Eğer bu ülkede hesap vermezlerse, milleti huzur içinde bırakmazlar. Ne esnafımızın dükkanını açmasına müsaade ederler ne de ticaretin büyümesine müsaade ederler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu bölücü terör örgütü sizin gibi kaç esnafı batırdı. Bu hainler esnafın evine ekmek götürmesine müsaade etmediler. Çukur siyasetiyle, o bölgede sözde öz yönetim ilanlarıyla oradaki insanların evlerini başına yıktılar. Devlet hepsinin de teker teker hesabını sordu. Şehitler pahasına o bölgelerin tamamında bu terör örgütlerini temizledik, kırsalda da temizleyeceğiz."

Toplantıda, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Bakan Tüfenkci'ye esnafın sorun ve taleplerini iletti.

Toplantıya, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan da katıldı.

Yorumlar