Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

- "(28 belediyeye yeni görevlendirme yapılması) O yörenin insanlarına hizmet etmesi gerekenler, başka merci ve makamlara, Kandil'e, dağa hizmet ediyorlarsa elbetteki öncelikle o yörenin insanlarına, sonra da 79 milyon Türk milletine hesap verecekler. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve başı boş değildir"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediye başkanı yerine görevlendirme yapılmasına ilişkin, "O yörenin insanlarına hizmet etmesi gerekenler,, başka merci ve makamlara, Kandil'e, dağa hizmet ediyorlarsa elbetteki öncelikle o yörenin insanlarına sonra da 79 milyon Türk milletine hesap verecekler. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve başı boş değildir." dedi.

Bakan Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile Doğanyol ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

AK Parti Doğanyol İlçe Başkanlığını ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, ilçe halkının bayramını kutlayarak, vatandaşları 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik duruşlarından dolayı teşekkür etti.

Tüfenkci, demokrasiyi alt etmeye çalışanlara, kurdukları kumpaslarla bu milleti birbirine düşürmenin hesabını yapanlara karşı ilçe halkının gereken cevabı verdiğini anlatarak, demokratikleşme noktasında Türkiye'nin en büyük güçlerinden birinin AK Parti olduğunu söyledi.

Darbe girişiminden sonra miletin, tek patronun kendisi olduğunu söylediğini belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

"O tarihten sonra da Cumhurbaşkanı'mız 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Biz AK Parti'yi kurarken karanlıkta hiçbir şey kalmasın, karanlıklara kapalı, aydınlığa açık bir parti olarak kurduk ama birileri 15 Temmuz'da başarılı olamadıktan sonra milletin arasına fitne, fesat sokmak, provakasyonlar yapmak için gece gündüz çalışarak dün olduğu gibi kimlik, mezhep, çukur siyaseti yaparak, alttan alta insanları birbirine düşürmenin, yeni yeni provakasyonlara imza atmanın içerisinde oldular. Ama şunu unuttular ki milletimiz sağduyulu, feraset sahibi, asla ve asla bu oyunlara gelmedik, onların bu oyunlarını da bozduk."

- "Gereğini bu millet yerine getirdi"

Tüfenkci, kimliklerin hepsine saygılı olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Birlikte, beraberlikte hareket etmeye ortak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliği üzerinden biz siyasetimizi de yapıyoruz bu topraklar üzerinde bir ve beraber de yaşıyoruz. Birileri sırf bunu bozmak için halkın iradesiyle gelen belediye başkanları, belediyenin bütün imkanlarını bölücülere, insanları ötekileştirenlere peşkeş çekmede kullanıyorlar ama dedik ya 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Hukuk ne diyorsa, demokrasi ne diyorsa onun gereğini bu millet yerine getirdi. O tür teröre müzahir olan belediyeler ister AK Parti'li olsun ister bir başka partiden olsun hangi partiden olursa olsun gereği yapıldı."

- "Bir şeyleri kaşımaya çalışıyorlar"

Teröre destek veren belediyelerin hem hukuka hem de millete hesap vereceğini vurgulayan Tüfenkci, yerlerine atananların, onların bu hukuksuzluklarını ortaya çıkarıp aynı zamanda da belediyenin asli görevi olan hizmetleri daha da güzel yapmaya devam edeceğini söyledi.

Birilerinin, o ilçelerde, o illerde bir şeyleri kaşımaya çalıştığını dile getiren Tüfenkci, "Temizlik hizmetine dahi müsaade etmiyorlar. Kendi illerinin, ilçelerinin çöplerini toplanmasına dahi müsaade etmiyorlar. Birileri de bir yerlerde ahkam kesiyor 'Yeniden seçimler olsun, bilmem ne olsun' neyin ne zaman olacağını bu millet çok iyi bilir. Eğer bir şey yapılacaksa birilerini talimatıyla, birilerinin eksen, yön biçmesiyle bu işler yapılmaz. Bu işleri yapacak, milletten meşru yetkisini alan hükümetlerdir. Hükümetleri de tamamlayan anayasa ve yasalardır." diye konuştu.

Tüfenkci, her şeyin yasa ve anayasa çerçevesinde yürüdüğünü kaydederek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hepimiz eşit vatandaşlarız, hiçbirimiz bu ülkenin kiracısı değil, asli unsuruz. O yörenin insanlarına hizmet etmesi gerekenler başka merci ve makamlara, Kandil'e, dağa hizmet ediyorlarsa elbetteki öncelikle o yörenin insanlarına sonra da 79 milyon Türk milletine hesap verecekler. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve başı boş değildir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar