Gülen'in AK Parti'ye açtığı davaya ret

- FETÖ/PDY soruşturmaları ve davaları kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Gülen'in, 30 Mart yerel seçim kampanyasında, AK Parti Samsun mitingi öncesi asılan bir afişte kişilik haklarına saldırıldığı iddiasıyla açtığı manevi tazminat davası reddedildi

Google Haberlere Abone ol
Gülen'in AK Parti'ye açtığı davaya ret

ANKARA (AA) - "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturmaları ve davaları kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Fetullah Gülen'in, 30 Mart yerel seçim kampanyaları sırasında AK Parti Samsun mitingi öncesi asılan bir afişte kişilik haklarına saldırıldığı iddiasıyla, AK Parti Genel Başkanlığına açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, AK Parti Genel Merkez avukatı Muammer Cemaloğlu ile Gülen'in avukatı Talha Aksoy katıldı.

Gülen'in avukatı Aksoy, dava konusu afişin ilçe seçim kurulu tarafından kaldırılmasına karar verildiğini belirterek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

AK Parti Genel Merkez avukatı Cemaloğlu ise dava konusu afişin, görünür gerçekliğe uygun olduğunu, bu sebeple eleştiri sınırları içerisinde kaldığını vurgulayarak, davanın reddini talep etti.

Hakim Ümran Diler, yargılamanın bittiğini bildirerek, davanın reddine karar verdi.

Dava dilekçesinde, 25 Mart 2014'te AK Parti Samsun mitingi öncesi asılan ve Gülen ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karikatürlerinin yer aldığı afişte, Gülen'in "kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Yorumlar