"Gülen Yüzler Sanat Sergisi"açıldı

- AID ile İHH'nın iş birliğiyle açılan sergide, 43 yetim annesi ve 66 yetim çocuğun eserleri yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
"Gülen Yüzler Sanat Sergisi"açıldı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) iş birliğiyle düzenlenen "Gülen Yüzler Sanat Sergisi" açıldı.

Gazanfer Ağa Medresesi'nde açılan sergide, 43 yetim annesi ile 66 yetim çocuğun 10 farklı sanat dalında ürettiği eserler yer alıyor.

AA muhabirine açıklama yapan AID Psikososyal Destek Birimi Proje Koordinatörü Tuğba Öztürk, sergide satışa sunulan eserlerden elde edilecek gelirin yetim çocuklar ve anneleri için kullanılacağını belirtti.

"Gülen Yüzler Projesi" kapsamında çocuk ve annelerin eserlerinin yer aldığı 3. sergiyi açtıklarını aktaran Öztürk, yetim çocukların 5 yıldır sanat ve beceri atölyelerine devam ettiklerini ifade etti.

Sanatın iyileşme üzerinde önemli bir etkisi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Amacımız baba kaybından sonra, travmatik bir şekilde babalarını kaybeden çocukların yaşadıkları psikolojik problemleri hafifletmek. Projemiz, çocukların hem sosyal beceri kazanmasını hem de onların psikolojik gelişimlerini gözlemlememizi sağlıyor. Proje kapsamında 1 yıl boyunca 66 yetim çocuk ve 43 yetim annesinin ürettiği 724 eser de bugün sergilenerek, satışa sunuldu." dedi.

Öztürk, serginin 3 Haziran'a kadar açık kalacağını belirtti.


Yorumlar