Guinness rekorları sahibi terör gazisi Türk sanatçı Londra'da

- Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Yorulmazlar: - "Bir gazimizin, hayatında yeni bir sayfa açarak müzik dünyasında böyle bir başarı kazanması ve bu başarıyı uluslararası alana taşıması çok önemli"

Google Haberlere Abone ol
Guinness rekorları sahibi terör gazisi Türk sanatçı Londra'da

LONDRA (AA) - Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Guinness Rekorlar Kitabı'na ismini yazdıran Türk sanatçı, Gazi Alpaslan Durmuş ile bir araya geldi.

Yorulmazlar, adını 3 dalda Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran ve sertifikalarını almak üzere Londra'da bulunan Durmuş'u, başkonsolosluk binasındaki makamında kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Başkonsolos Yorulmazlar, "Bir gazimizin, hayatında yeni bir sayfa açarak müzik dünyasında böyle bir başarı kazanması ve bu başarıyı uluslararası alana taşıması çok önemli." dedi.

Amerika, Kanada ve Avustralyalı 3 farklı kişinin rekorlarını kıran Türk sanatçı Durmuş da rekorların kırıldığı dalların "dünyanın en bas sesi", "en güçlü bas sesi" ve "tek nefeste en uzun şarkı okuyan ses sanatçısı" olduğunu aktardı.

Jennifer Lopez ve Madonna gibi dünyaca ünlü yıldızların vokalistliğini yapan Durmuş, "Dünyanın en bas sesine sahibim. Piyano dahil, hiçbir müzik aletinde olmayan seslerle şarkı okuyorum. Konservatuar mezunuyum. Gazi oldum ve beni ayakta tutan müzik oldu. Gazi ve Türk olarak bu sertifikaları almak benim için büyük bir ödül ve gurur. Türk müziğini dünyaya tanıtmak istiyorum." diye konuştu.

- Türkülere Londra'da klip çekilecek

Guinness Rekorlar Kitabı organizasyonunun rekortmenlere destekte bulunduğunu bildiren Durmuş, bu kapsamda bir albüm çıkarılacağını söyledi.

Albümde Türk Halk Müziği'nden eserleri Batı formlarıyla harmanlayarak İngilizce seslendirecek olan Durmuş, albümdeki bazı parçaların klip çekimine ise önümüzdeki hafta Londra'da başlanacağını kaydetti.

Durmuş, 1993 yılında Hakkari'de terör örgütü PKK'yla çıkan çatışmada sol ayağından aldığı ateş sonucu gazi olduğunu bildirdi.

Yorumlar