GÜBRETAŞ'tan çiftçiler için danışma hattı

İSTANBUL (AA) - Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), çiftçilere yönelik danışmanlık hizmeti kanallarına telefon hattını da ekledi. Türkiye genelinde çiftçiler...

Google Haberlere Abone ol
GÜBRETAŞ'tan çiftçiler için danışma hattı

İSTANBUL (AA) - Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), çiftçilere yönelik danışmanlık hizmeti kanallarına telefon hattını da ekledi. Türkiye genelinde çiftçiler, şirketi arayarak, uzman ziraat mühendislerine bitki besleme ve tarımsal üretimle ilgili sorularını anında iletip cevap alabilecek.

GÜBRETAŞ'tan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, şirket, internet ve mobil uygulamalardan sonra şimdi de canlı telefon bağlantısıyla çiftçilere danışmanlık hizmetine başladı. Çiftçiler, 0216 468 51 51 numaralı danışma hattını arayarak bitki besleme ve koruma konularında merak ettiklerini uzmanlara sorabilecek.

Danışma hattı başlangıçta hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında canlı danışman yardımıyla, bu saatlerin dışında ve hafta sonu ise sesli mesaj kaydı ile hizmet verecek.


- "Her zaman her yerde çiftçimizin yanındayız"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karayama, tarımsal üretimde verim ve kalitenin artırılmasını sosyal sorumluluk olarak benimsediklerini, bu nedenle çiftçilere tarımsal üretimi bilinçli yapmaları için destek olduklarını bildirdi.

GÜBRETAŞ'ın her yıl Türkiye genelinde yaklaşık 1500 çiftçi eğitim toplantısı düzenlediğini belirten Karayama, "Bu toplantılarda uzman ziraat mühendislerimiz çiftçilerimizi bitki yetiştirme, besleme ve koruma teknikleri konularında bilgilendiriyor. Yüz yüze ve basılı iletişimin yanı sıra İnternet ve mobil üzerinden de çiftçilerimizle iletişim kuruyor ve onlara bu mecralardan danışmanlık yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karayama, yeni uygulamaya alınan danışma hattı sayesinde çiftçilere sunulan hizmetin farklı bir aşamaya taşındığını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İletişim mecralarına son olarak canlı telefon bağlantısını da ekledik. Çiftçilerimiz tarladan bahçeden bu hattı arayarak bilgi talebinde bulunabilecek. Bu sayede çiftçilerimize tarımsal üretimi bilinçli yapmaları, yüksek verimli ve üstün kaliteli mahsuller yetiştirmeleri için her türlü desteği veriyoruz. Nitratlı gübrelerin yasaklanması üzerine tarımsal üretimde verim ve kalite kayıpları olacağı şeklinde bazı açıklamalar yapılıyor. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Çiftçilerimiz ihtiyaç duymaları halinde azotlu gübrelerin kullanımıyla ilgili olarak danışma hattımızdan destek alabilir. Tarımda nitratlı gübrelerin tüketimi minimum seviyede. Bitkilerin üre ve amonyum sülfat başta olmak üzere alternatif azotlu gübrelerle beslenebilir."

Yorumlar