Gruevski'nin tatil tercihi Türkiye

- Eski Makedonya Başbakanı ve ülke siyasetinin en önemli isimlerinden Nikola Gruevski, tatilini geçirmek için ailesiyle Türkiye'ye gidecek

Google Haberlere Abone ol
Gruevski'nin tatil tercihi Türkiye

ÜSKÜP (AA) - Makedonya siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan eski başbakanlardan Nikola Gruevski, ailesiyle yaz tatilini geçirmek için Türkiye'yi tercih etti.

Ülkedeki en önemli siyasi partilerden İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi'nin (VMRO-DPMNE) Genel Başkanı Gruevski'nin tatil için Türkiye'ye gideceği bildirildi.

VMRO-DPMNE Sözcüsü İvo Koteski, Gruevski'nin tatilini Türkiye'de geçireceğini belirtirken, Gruevski ailesinin ne zaman Türkiye'ye seyahat edeceğine dair bilgi vermedi.

Genel Başkan Gruevski'nin tatilini Türkiye'de geçirme kararına Makedonya medyası da yoğun ilgi gösterdi.

Ülke medyası, Nikola Gruevski'nin tatil planlarına ilişkin haberlerde, "Gruevski darbe ve terörden korkmuyor. Ailesi ile birlikte Türkiye'ye uçuyor", "Saldırılar ve darbe Gruevski'nin fikrini değiştirmedi. Gruevski, Türkiye plajlarında dinlenecek" gibi ifadelere yer verildi.

2003 yılından itibaren VMRO-DPMNE Genel Başkanı olan Gruevski, 2006-2016 yılları arasında 10 yıla yakın bir süre Başbakanlık yaptı. Nikola Gruevski, ülkedeki siyasi krizin çözümü amacıyla imzalanan Prjino Anlaşması gereği, geçen ocak ayında istifa etmişti.

Yorumlar