GRAFİKLİ - Yoğunlaşan DAEŞ saldırıları operasyonla karşılık buldu

- Türkiye'nin Suriye sınırında son bir haftada yoğunlaşan DAEŞ saldırılarında Kilis ve Gaziantep'in Karkamış ilçesine çok sayıda havan ve roket mermisi isabet etmesi üzerine terör örgütüne yönelik hava destekli operasyon başlatıldı - Saldırılara misliyle karşılık veren TSK unsurları, sabah saatlerinden itibaren de Cerablus bölgesinin DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla harekat başlattı - Halkın güvenliği için ciddi tehdit oluşturan saldırılar nedeniyle Karkamış'ta belediye hoparlörlerinden anonslar yapılarak vatandaşlardan evlerinden çıkmamaları istendi ayrıca kamu personeline 2 gün idari izin verildi

Google Haberlere Abone ol
GRAFİKLİ - Yoğunlaşan DAEŞ saldırıları operasyonla karşılık buldu

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Suriye sınırında son bir haftada yoğunlaşan DAEŞ saldırılarında Kilis ve Gaziantep'in Karkamış ilçesine çok sayıda havan ve roket mermisi isabet etmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütüne yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sınırın Suriye tarafından 17 Ağustos'ta terör örgütü DAEŞ mensuplarınca Kilis'e havan mermisi atıldı.

Elbeyli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı sorumluluk sahasındaki boş araziye düşen havan mermisinin isabet ettiği alanda büyük çukur oluştu. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda hava mermisi, bölgedeki elektrik tellerinde tahribata neden oldu.

Aynı tarihte Kilis'in Elbeyli ilçesine 4 havan mermisi atıldı. Havan mermileri nedeniyle bölgede kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.

Sınır hattında yoğun hareketliliğin yaşandığı dün de Suriye'nin Azez bölgesinden ateşlenen 3 roket mermisi Kilis'te boş araziye düştü. Roket mermileri, kent merkezindeki muhtelif yerlere isabet ederken, sınır hattında güvenlik önlemleri alındı. Saldırının ardından TSK unsurları, bölgeyi ateş altına aldı, sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

- Bazı vatandaşlar tahliye edildi

Gaziantep'in Karkamış ilçesi de son günlerde Suriye tarafından atılan havan mermilerinin hedefi oldu.

Karkamış'ta 20 Ağustos'ta Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan Suriye sınırı bölgesinin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmesinden sonra ilçeye 9 havan mermisi düştü.

Boş arazilere düşen havan mermileri nedeniyle bölgedeki bazı vatandaşlar tahliye edildi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıların ardından Karkamış'ın giriş çıkışlarında kontroller sıklaştırıldı, ilçe merkezindeki bazı noktalara zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

- Karkamış'a dün 9 havan mermisi isabet etti

Karkamış'a dün de 9 havan mermisi atıldı. Havan mermilerinden 2'si ilçe merkezindeki bir evin ve Karşıyaka Camisinin duvarına isabet etti.

Can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri önlemleri artırdı.

TSK'ya bağlı sınır birlikleri, Cerablus'taki terör örgütü DAEŞ mevzilerine obüslerle karşılık verdi. Gaziantep'in Suriye sınırında konuşlu TSK unsurlarınca 4 DAEŞ hedefine 40 topçu atışı yapıldı. Halep kentine bağlı Cerablus bölgesi de Fırtına obüsleriyle vuruldu.

İtfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin de bölgeye yönlendirildiği olayda belediye hoparlörlerden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda uyarı anonsları yapıldı.

Bazı vatandaşların evlerinden ayrılarak daha güvenli bölgelerdeki yakınlarının yanına yerleştiği ilçede, belediye hoparlörlerinden vatandaşların iş yerlerini açmamaları, evlerinde kalmaları uyarısında bulunuldu.

- Kamu görevlilerine 2 gün idari izin verildi

Karkamış ilçesine yoğunlaşan DAEŞ saldırılarında vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasına yönelik önlemler artırılırken, Gaziantep Valiliğinden, ilçedeki kamu görevlilerinin 2 gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.

Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan da yaptığı açıklamada, belediye hoparlörlerinden vatandaşlara gerekmedikçe evlerini terk etmemeleri ve acil durumlar haricinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarı yaptıklarını belirterek, "Bunun üzerine bazı vatandaşlar bir süreliğine akrabalarının yanına gitmek istediğini ifade etti. Biz de gerekli kolaylığı sağladık ve kendilerine araç tahsis ettik." ifadelerini kullandı.

- Bugün de 2 havan mermisi atıldı

Karkamış ilçe merkezine sabah saatlerinde de 2 havan mermisi atıldı. Suriye tarafından ateşlendiği belirlenen havan mermileri, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye binası önüne düştü.

Ölü ve yaralının olmadığı olayda polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Ekipler, havan mermisinin düştüğü yeri güvenlik şeridiyle çevirdi.

- Askeri harekat başlatıldı

Sınır hattındaki yoğun saldırılar nedeniyle TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla "Fırat Kalkanı" adlı harekat başlatıldı.

TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanıp aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

Yorumlar