GRAFİKLİ - TSK, Musul'un kuzeyinde DEAŞ'a büyük zarar verdi

- Irak’ta terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılmasına ilişkin operasyon başlarken TSK 11 ayda kentin kuzeyindeki terör örgütüne büyük zarar verdi - Söz konusu sürede terör örgütü DEAŞ'a ait hedeflere Fırtına obüsleriyle 3 bin 537, tanklarla bin 128, zırhlı muharebe araçlarıyla 870, havanla bin 285 olmak üzere toplam 6 bin 820 atış gerçekleştirildi - Atışlar sonucu terör örgütüne ait 555 bina ve barınak, 106 araç, 34 Katyuşa mevzisi, 5 top, 1 çok namlulu roketatar, 11 Doçka mevzisi imha edildi, 690 terörist etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
GRAFİKLİ - TSK, Musul'un kuzeyinde DEAŞ'a büyük zarar verdi

ANKARA (AA) - Irak’ta terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılmasına ilişkin operasyon başlarken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 11 ayda kentin kuzeyindeki terör örgütüne büyük zarar verdi.

Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması için planlanan harekat başladı. Türk askerlerince eğitilen 2 bin savaşçının Başika cephesinden katıldığı harekat kapsamında Musul'daki terör örgütü DEAŞ üyelerine, kentin güney ve güneydoğusundan üç koldan saldırılması planlanıyor.

Çatışmalar sürerken harekata giden süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü DEAŞ ile yaptığı mücadele dikkat çekiyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, Musul'un kuzeyindeki terör örgütü DEAŞ üyelerine yönelik mücadelesini 17 Aralık 2015'ten bu yana yoğun olarak sürdürüyor.

Bu sürede terör örgütüne ait hedeflere Fırtına obüsleriyle 3 bin 537, tanklarla bin 128, zırhlı muharebe araçlarıyla 870, havanla bin 285 olmak üzere toplam 6 bin 820 atış gerçekleştirildi.

Atışlar sonucu terör örgütü DEAŞ'a ait 555 bina ve barınak, 106 araç, 34 Katyuşa mevzisi, 5 top, 1 çok namlulu roketatar, 11 Doçka mevzisi imha edildi, 690 terörist etkisiz hale getirildi.

Musul'da başlatılan kurtarma harekatında en önemli noktayı buradan kaçabilecek terör örgütü DEAŞ üyeleri oluşturuyor. Musul'dan kaçan teröristlerin büyük oranda Rakka ya da El Bab'a gitmesi öngörülüyor. Bu durum da koalisyon ülkelerinin koordineli olarak söz konusu iki hedefi vurmasının önemini ve gerekliliğini ortaya koyuyor.

Yorumlar