GRAFİKLİ - Rejim ve Rus saldırılarında 271 sivil can verdi

- Suriye'de ramazanın onuncu gününde rejim güçleri ve Rus uçaklarının saldırılarında ölen sivil sayısı 271'e ulaştı

Google Haberlere Abone ol
GRAFİKLİ - Rejim ve Rus saldırılarında 271 sivil can verdi

HALEP/ANKARA (AA) - Suriye'deki iç savaşta ramazan ayı başından beri rejim güçleri ve Rus uçakları tarafından muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yapılan saldırılarda 271 sivil hayatını kaybetti.

Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterler, başta Halep olmak üzere muhaliflerin elinde bulunan yerleşim yerlerini ramazan ayında da vakum ve varil bombalarıyla vurmaya devam etti. Hastaneler, çarşı ve pazarlar ile sivil savunma merkezleri, hedefler arasında yer aldı.

AA muhabirinin sivil savunma kuruluşları ve Şam Belgelendirme Merkezi'nden aldığı bilgiye göre, ramazanın onuncu gününde Şam, Dareyya, Doğu Guta, Halep, İdlib, Deyr'uz Zor ve Dera'da düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17'si çocuk, 14'ü kadın 271'e ulaştı. Saldırılarda yüzlerce kişi de yaralandı.

Deyr'uz Zor'da 32, Halep'te 27 ve Humus'ta 5 kişinin hayatını kaybettiği ramazanın birinci günü, ayın şu ana kadarki en kanlı günü oldu.

Ramazanda en fazla saldırı Halep'e düzenlendi. Kente rejim güçlerinin her gün düzenlediği saldırılarda toplam 155 sivil hayatını kaybetti. Halep'i 53 can kaybıyla İdlib izledi. Deyr'uz Zor'da 38, Humus'da 8, Şam'da 10, Hama ve Haseke'de ise 3'er kişi öldü. Diğer kentlere kıyasla daha sakin bir Ramazan geçiren Dera'da ise 1 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar