GRAFİKLİ - 42 günde 82 kişi boğuldu

- Yurt genelinde, 1 Haziran-12 Temmuz'da 28 ilde, 42'si çocuk 82 kişi boğuldu - Boğulmaların önlenmesi için Adana'da sulama kanalı yakınındaki esnafa can simidi dağıtıldı - Kahramanmaraş ve Balıkesir'de ise okul bahçelerine kurulan portatif havuzlarda çocuklara yüzme öğretiliyor

Google Haberlere Abone ol
GRAFİKLİ - 42 günde 82 kişi boğuldu

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Üç tarafı denizle çevrili Türkiye'de havaların ısınmasıyla serinlemek isteyenler denize, buna ulaşamayanlar da kanal ve göletlere giriyor. Alınan tüm tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen ülke genelinde 42 günde 82 kişi boğuldu.

Denizler ve havuzlarda cankurtaranlı, kanal ve göletlerde ise tel çit, örgü ve tabelalı önlemlere rağmen 1 Haziran-12 Temmuz'da 28 ilde 68 boğulma vakasında 42'si çocuk 82 kişi hayatını kaybetti.

En fazla boğulma vakası, denizlerde yaşandı. Denizlerde 2'si Alman turist, 9'u çocuk olmak üzere 29 kişi boğuldu.

Göletlerde 11'i çocuk 17 kişi, sulama kanallarında 2'si Suriyeli 11 çocuk ve biri Suriyeli yetişkin olmak üzere 16 kişi, derelerde 1'i Suriyeli 6 çocuk olmak üzere 13 kişi, barajlarda 3'ü çocuk 4 kişi, havuzda 2 çocuk ve şelalede ise 1 kişi yaşamını yitirdi.

- Boğulmalara karşı sıkı önlem

Yurdun dört bir yanında meydana gelen boğulma olaylarına karşı ise çeşitli önlemler alındı. Denize kıyısı bulunan yerlerde çok sayıda cankurtaran görev yapıyor.

Sahil kentlerinde halkın yoğun olarak denize girdiği bölgelerde polis ve jandarma karadan, Sahil Güvenlik unsurları da denizden denetimler gerçekleştiriyor ve vatandaşlar uyarı levhalarıyla da bilgilendiriliyor.

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da haziran ayı başından itibaren denizde 13 kişi boğulurken, bin 156 kişi ise cankurtaranlarca hayata döndürüldü.

Yüzmenin tehlikeli olduğu sulama kanalı, göl ve göletlerde ise tel örgü ve çitle önlem alındı, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten levhalarla da vatandaşlar uyarılıyor.

- Adana'da esnafa can simidi dağıtıldı

Sulama kanallarında boğulma olaylarının yoğun yaşandığı Adana'da ise polis ekipleri, kentin çeşitli yerlerinden geçen kanalların etrafında devriye görevi yapıyor. Kentteki 100 farklı noktada esnafa olası durumlarda kullanılması için can simidi dağıtıldı.

Can simidi verilen esnafın ismi ve telefon numarası da acil durumlarda yardıma çağrılabilmesi için kanalların yanına konulan tabelalara yazıldı.

- Okul bahçesine yüzme havuzu

Kahramanmaraş'ta merkez Onikişubat Belediyesi, çocukların hem eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlamak hem de boğulmaların önüne geçebilmek aynı zamanda da yüzme öğretebilmek amacıyla okul bahçelerine portatif parkurlu yüzme havuzu kurdu.

Onikişubat Belediyesince hazırlanan "30 Okula Oyun Parkurlu Yüzme Havuzu Projesi" sayesinde, öğrenciler, eğitim gördükleri okullarının bahçesinde serinlerken yüzme de öğreniyor. İlçedeki 30 okul bahçesine kurulan parkurlu yüzme havuzundan yaklaşık 5 bin çocuk faydalanıyor.

Balıkesir'de de Karesi Belediyesinin bu yıl 4 okul bahçesine kurduğu portatif yüzme havuzlarıyla 10 bin çocuğun hem yüzme öğrenmesi hedefleniyor.

Devlet Su İşleri tarafından Batman'da boğulma vakalarına karşı broşür ve afişlerle bilgilendirme yapıldı. Ayrıca kentteki yerleşim yerlerine yakın yerlerde kanal boyunca ter örgü ile önlem alınıyor.

Yorumlar