Görele Belediyesi’ne Japonya’dan hibe ile arama kurtarma aracı alınacak

Giresun’un Görele ilçe Belediye Başkanı Tolga Erener, Japonya Büyükelçiliği’nden hibe olarak Görele Belediyesi’ne alınacak olan tam donanımlı arama kurtarma aracını inceledi.Aracın bir ay içinde teslim edileceğini belirten Başkan Erener,...

Google Haberlere Abone ol
Görele Belediyesi’ne Japonya’dan hibe ile arama kurtarma aracı alınacak

Giresun’un Görele ilçe Belediye Başkanı Tolga Erener, Japonya Büyükelçiliği’nden hibe olarak Görele Belediyesi’ne alınacak olan tam donanımlı arama kurtarma aracını inceledi.

Aracın bir ay içinde teslim edileceğini belirten Başkan Erener, hibe bütçeyle belediyeye gönderilecek olan tam donanımlı arama kurtarma aracının doğal afet ve profesyonel kurtarma gerektiren kazalara çok kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayacağını ifade etti.

Erener, “Trafik kazaları ve doğal afetler sonucu meydana gelebilecek ölümlü vakaları en aza indirmek amacıyla ilçeye kazandırılması planlanan tam donanımlı arama kurtarma aracı için düğmeye basmış, Japonya Büyükelçiliğine sunduğu ’Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi’ Japonya Büyükelçiliği tarafından kabul görmüştü. Yapılan imza protokolü sonucu hibe bütçeyle aracın ilçeye kazandırılması sağlanmıştır. Yeni alınan itfaiye araçları ile İtfaiye parkını güçlendiren Görele Belediyesi, tam donanımlı arama kurtarma aracı ile bölgemizde meydana gelebilecek her türlü kaza ve doğal afete müdahale edebilecek duruma gelecek” dedi.

Yorumlar