Gönül gözüyle tuttuğu nöbeti hiç terk etmedi

- Kırklareli'nde FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan görme engelli Gürpınar, her akşam demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor - Gürpınar: - "Bu ülke için ben ve tüm engelli bireyler canlarını vermeye hazır. Gözümüz görmeyebilir ama gönül gözümüz her şeyi çok iyi görüyor ve hissediyor"

Google Haberlere Abone ol
Gönül gözüyle tuttuğu nöbeti hiç terk etmedi

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nde yaşayan görme engelli 26 yaşındaki Berkay Gürpınar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından bu yana meydanlarda demokrasi nöbetine devam ediyor.

Gürpınar, Vilayet Meydanı'nda tutulan demokrasi nöbetine darbe girişiminin ilk gecesinden beri katılıyor. Babası Şener Gürpınar'ın yardımı ile meydana gelen genç, elinde Türk bayrağıyla sloganlara eşlik ediyor.

Diğer vatandaşların da takdirini toplayan Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için meydanlarda olduğunu söyledi.

Darbe girişimi gecesi şok yaşadığını belirten Gürpınar, çok korktuğunu vurguladı.

Gürpınar, darbe girişimi gecesi ailesiyle meydanlara çıktıklarını anlatarak, "Bu olay gerçekten çok acı verici. Böyle bir şeyi aklımdan hiç geçirmedim. Televizyondan yorumları dinlerken, aklımdan 'bomba' ihbarı yapıldığı geçti. O günü aklıma hiç getirmek istemiyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları meydanlara davet etmesiyle darbe girişiminin önlendiğini dile getiren Gürpınar, bu ülkeyi darbecilere teslim etmeyeceklerini kaydetti.

- "Bu ülke için ben de hiç düşünmeden tankın önüne atlarım"

Darbe gecesi genci, yaşlısı, engellisi tüm vatandaşların tankların önünde durması ile darbecilerin girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatan Gürpınar, "Bu ülke için ben de hiç düşünmeden tankın önüne atlarım." dedi.

Görmeyen gözlerine rağmen gönül gözüyle darbecilerin karşısında durmaya hazır olduğunu aktaran Gürpınar, şöyle devam etti:

"İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Bu ülke için ben ve tüm engelli bireyler canlarını vermeye hazır. Gözümüz görmeyebilir ama gönül gözümüz her şeyi çok iyi görüyor ve hissediyor. Meydanlarda kalabalık sesleri duyduğumda gerçekten çok heyecanlanıyorum. Halkımızla beraber biz engellilerde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanlardayız."

Bu meydanda bir askeri teşebbüsü görse hiç düşünmeden canını ortaya koyabileceğini aktaran Gürpınar, "Bu ülke kolay kazanılmadı. Ben canımı da kanımın son damlasını da bu ülkeye seve seve veririm. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman 'demokrasi nöbeti' bitti derse, o zaman meydanlardan çekileceğiz." ifadelerini kullandı.

Gürpınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini dile getirerek, bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar