Gomane Dağı'nda bayram coşkusu

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 2071 rakımlı Gomane Dağı'nda konuşlu üs bölgesinde güvenliği sağlayan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor - Kartal yuvasını andıran üs bölgesinde zorlu doğa koşullarında gece gündüz görev yapan askerler, nöbet tutukları mevzilerde ailelerine duygu dolu mesajlar gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Gomane Dağı'nda bayram coşkusu

HAKKARİ (AA) - YILMAZ KAZANDIOĞLU - SIRAÇ KARADENİZ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 2071 rakımlı Gomane Dağı'nda konuşlu üs bölgesinde güvenliği sağlayan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor.

Bayram dolayısıyla ilk kutlama programı Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığında yapıldı.

Programda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel'in bayram mesajları okundu.

Törende konuşan 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, Türk milletinin sahip olduğu köklü gelenek ve görenekleri yaşatan, birlik ve beraberlik duyguları içinde sevgi, saygı ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı bir kurban bayramını daha karşılamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

- "Birliğimiz 7 gün 24 saat görevi başındadır"

Dini bayramların kırgınlık ve küskünlükler yerine dostluk ve kardeşlik duygularının yaşandığı müstesna günler olduğunu anlatan Baykal, şöyle konuştu:

"İçinizde bazılarınız bu bayramı ilk defa ailelerinden ayrı olarak geçirmektesiniz. Ancak unutmayınız ki icra ettiğiniz bu kutsal görev sayesinde milletimiz bayramı huzur ve refah içerisinde geçirmektedir. Sizden önceki kahramanlar bu görevi nasıl gerekirse canları ve kanları pahasına yerine getirdiyse siz de şan ve şerefle görevinizi bitirip sizin yerinize gelecek kardeşlerinize bu kutsal görevi devredeceksiniz. Teröristle mücadele harekatı ve hudut güvenliğinin sağlanmasına yönelik kritik öneme haiz görevleri olan birliğimizin tüm fertleri yüce milletinin huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat görevinin başındadır. Sorumluluk bölgemizde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da görevimiz devam edecektir.''

Tuğgeneral Baykal, daha sonra askerlerle tokalaşarak bayramlarını kutladı.

- Gomane'de bayramlaşma

Refah ve huzur için terörle mücadeleyi aralıksız sürdüren Mehmetçik, Bölük Komutanı Üsteğmen Arda Görkem Yatağan komutasında operasyonlarına devam ediyor. 34. Hudut Tugay Komutanlığınca oluşturulan üs bölgesinde 4 yıldır gerek ilçenin gerekse çevredeki birliklerin güvenliği sağlanıyor.

Irak sınırındaki 2071 rakımlı Gomane Dağı'nda konuşlu üs bölgesinde güvenliği sağlayan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor.

Kartal yuvasını andıran üs bölgesinde zorlu doğa koşullarında gece gündüz görev yapan askerler, nöbet tutukları mevzilerde ailelerine duygu dolu mesajlar gönderdi.

Askerler, bayram dolayısıyla alınan kurbanlıkları dualar eşliğinde Gomane Dağı'nın zirvesinde komutanlarıyla kesti.

1. Motorlu Piyade Tabur Komutanı Binbaşı İsmail Can, üs bölgesinde oluşturulan mevzilere giderek Mehmetçikle bayramlaştı.

- Askerler duygularını anlattı

Mevzide nöbet tutan Kırıkkaleli er Samet Ertuş, Kurban Bayramı'nda milletin huzur ve güven içinde kurban kesmesi için her zaman ve her koşulda hiçbir engel tanımadan görevinin başında olduğunu söyledi.

Milletten aldıkları güçle vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kast eden herkesin karşısındaki kararlı duruşu sergilemeye devam ettiklerini anlatan Ertuş, şöyle konuştu:

"Üniformayı giydiğim andan itibaren hissettiğim milletimizin desteğini, bayramda katlanarak hissediyorum. Başta aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz olmak üzere tüm milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Buradan aileme seslenmek istiyorum; varlığınızı ve desteğinizi çok daha hissediyorum. Burası da evimiz gibi. Komutanlarımız 'Sizin gibi hayırlı vatan evlatları olduğu sürece kimse bu vatana el süremez' diyor. Vatan borcumu ödemekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Sizleri çok seviyorum ellerinizden öpüyorum. Bayramınız mübarek olsun.''

Er Atilla Kıvrak ise asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sorumluluk bölgesinde korumakla görevli olduğunu ifade etti.

Gözünün sorumluluk bölgesinde, kulağının ise komutanda olduğunu anlatan Kıvrak, "Vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye hazırım. Milletimizin huzur ve güvenliği için daima görevimizin başında, milletimizin emrindeyiz. Önce vatan, bayrak duygusuyla büyüklerimizden aldığımız bu kutsal nöbeti gözümüzü kırpmadan tutmaya devam ediyoruz." dedi.

Kıvrak, evi gibi hissettiği kışlada aile gibi olduğu komutanları ve silah arkadaşlarıyla birlikte bayramın heyecanını paylaşmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ailesine seslenen Kıvrak, "Beni merak etmeyin. Burada bulunmaktan Şemdinli'de askerlik yapmaktan tarihi şan ve şerefle dolu ordumuzun üniformasını giymekten gurur duyuyorum. Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Bayramınız mübarek olsun.'' diye konuştu.

Mevzide nöbet tutan Onbaşı Enes Baydar da şiir okudu.

Yorumlar