Gölbaşı'nda şehitleri anma programı

- ASİL-GENÇ Derneği tarafından Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen "Şehitlerimize Vefa, Şehitlerimizin İzinde" temalı anma programına, Ankara'daki imam hatip okullarından yaklaşık bin öğrenci katıldı - Ellerinde Türk bayraklarıyla anma töreninin yapıldığı alana gelen öğrencileri, yüzlerce özel harekat polisi karşıladı

Google Haberlere Abone ol
Gölbaşı'nda şehitleri anma programı

ANKARA (AA) - Ankara Spor, İzcilik, Gençlik, Eğitim ve Çevre Derneğince (ASİL-GENÇ), FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacıların kullandığı savaş uçaklarının hedefi olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen “Şehitlerimize Vefa, Şehitlerimizin İzinde” temalı anma programına, Ankara'daki imam hatip okullarından yaklaşık bin öğrenci katıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla anma töreninin yapıldığı alana gelen öğrencileri, yüzlerce özel harekat polisi karşıladı.

"15 Temmuz ruhunu canlı tutmak ve genç nesilleri bilinçlendirmek" amacıyla düzenlenen programda konuşan ASİL-GENÇ Derneği Başkanı Seyfullah Erdem Kiraz, 15 Temmuz şehitlerini anarak FETÖ’nün darbe girişimini kınadı.

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi milletin direnişi karşısında büyük bir hezimet yaşadığını vurgulayan Kiraz, örgütün yeni arayışlar içinde olduğunu ancak hiçbir zaman başarılı olamayacağını vurguladı. Kiraz, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in son zamanlarda yaptığı açıklamalarla Türkiye’ye yönelik bir müdahale yapması için Batılı devletlere çağrıda bulunduğunu belirtti.

Dünya genelinde 3 milyara yakın Müslüman yaşadığını aktaran Kiraz, İslamofobi başta olmak üzere İslam değerleri aleyhinde yapılan kara propagandalara karşı Müslümanların örnek bir yaşam tarzı benimsemesi gerektiğini ifade etti. Kiraz, "Bu hayat belli bir zaman sonra bitecek. Esas olan Allah için yaşadıklarımızdır. Allah için yaşadıklarımızın dışında hiçbir şey bizimle var olmayacak." ifadelerini kullandı.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de Kur’an-ı Kerim’de şehitler için "Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler" ayetinin yer aldığını dile getirerek, "Şehitlerimiz bu ülkenin manevi bekçileridir. Bu aziz milleti sonsuza kadar koruyacaklardır. Asırlardır Anadolu semalarındaki bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir." diye konuştu..

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programı, izcilerin bayrak töreni ile devam etti. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşenlerin isimleri okunurken, öğrenciler bir ağızdan "burada" dedi. Kırmızı beyaz balonlara asılan Türkiye haritasının havaya bırakıldığı programın sonunda öğrenciler, özel harekat polisleriyle fotoğraf çekildi.



Yorumlar