Göçmen kökenli milletvekillerinin hayat hikayelerini kitaplaştırdı

- Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili ve kitabın yazarı Mutlu: - "Her vekil arkadaşımın hikayelerini okuduğumda çok ilgimi çeken konular oldu. Hepimizin hikayesi ve kökeni farklı ama hepimiz Bundestag'da (Federal Meclis) Almanya'nın geleceğini inşa ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Göçmen kökenli milletvekillerinin hayat hikayelerini kitaplaştırdı

BERLİN (AA) - Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu, Federal Meclis'te (Bundestag) bulunan 21 göçmen kökenli milletvekilinin yaşam hikayelerini kitaplaştırdı.

Berlin'de bulunan Brandanburg Kapısı yanındaki Commerzbank Kültürevi'nde Mutlu'nun "Sınır Tanımayan Siyaset'' isimli kitabının tanıtımı yapıldı.

Tanıtıma Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, Sosyal Demokrat Partisi Genel Sekreteri Katarina Barley, Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Milletvekili Gitta Connemann ve Sol Parti Milletvekili Andrej Hunko katıldı.

Kitabın önsözünü yazan Federal Meclis Başkanı Lammert, yaptığı konuşmada, bu yasama döneminde 35 göçmen kökenli milletvekili bulunduğuna dikkati çekerek, bunu uyumun başarısı ve zenginlik gördüğünü söyledi.

Kitabın yazarı Mutlu da yasama dönemi başladığında Meclis Başkanı'nın en fazla göçmen kökenli milletvekilinin bu dönemde olduğunu söylediğini belirterek, ''Bu kitabı hazırlama fikri o dönemde ortaya çıktı. Çeşitlilik farklı, kültürlerin fazlalığı her zaman güzel bir şey.'' diye konuştu.

Mutlu, kitapla ilgili birçok kesimden olumlu tepkiler aldığını dile getirerek, kitabın Almanya'da aşırı sağcı AfD Partisi ve Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Hareketi'ne karşı güzel bir cevap olduğunu düşündüğünü vurguladı.

Kitaba katkı veren 21 milletvekiline teşekkür eden Mutlu, ''Her vekil arkadaşımın hikayelerini okuduğumda çok ilgimi çeken konular oldu. Hepimizin hikayesi ve kökeni farklı ama hepimiz Bundestag'da Almanya'nın geleceğini inşa ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Hayat hikayelerini yazarak kitaba katkı sunan milletvekilleri arasında Niels Annen, Daniela De Ridder, Cem Özdemir ve Ekin Deligöz gibi isimler bulunuyor.

Yorumlar