GİV 5. Girişimcilik Ödül Töreni

- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1) - "Varlık Fonu, Türkiye'nin güçlü şirketlerinin bir araya getirilerek oluşturulduğu bir fondur. Yabancıların, Türkiye ekonomisi üzerinde spekülasyon yapmaya niyet edenlerin spekülasyon yapma ihtimallerinin önüne garanti ve set olarak konulmaya çalışılan bir fondur" - "65. Hükümet olarak, Türkiye'de girişimciliğin değerini, kıymetini bilen bir hükümetiz. Girişimci arkadaşlarımıza elimizdeki imkanları maksimum seviyede kullandırabilmek için her türlü çalışmayı yapıyor, her türlü projeyi ortaya koymaya gayret ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
GİV 5. Girişimcilik Ödül Töreni

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Varlık Fonu'nun Türkiye'nin güçlü şirketlerinin bir araya getirilerek oluşturulduğunu belirterek, "Yabancıların, Türkiye ekonomisi üzerinde spekülasyon yapmaya niyet edenlerin spekülasyon yapma ihtimallerinin önüne garanti ve set olarak konulmaya çalışılan bir fondur." dedi.

Kurtulmuş, Bahariye Mevlevihanesinde düzenlenen Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) 5. Girişimcilik Ödül Töreninde, dünyanın çok önemli değişimlerden geçtiği bir süreçte olunduğunu ifade ederek, gelecek süreçte bu dalgalanmaların devam edeceğini söyledi.

Dünyanın siyaseten ve ekonomik anlamda soğuk savaştan sonra yeniden bir yapılanma sürecini yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, son 25 yılda, asırlar içinde vuku bulacak olayların geliştiğini dile getirdi.

Kurtulmuş, hem ekonomideki güç dengelerinin hem de dünyadaki küresel ölçekteki güç dengelerinin değiştiğini belirterek, teknoloji alanındaki olağanüstü hızlı gelişmelerle ekonomi, siyaset ve askeri dengelerin yakından değiştiği bir döneme şahit olunduğunu kaydetti.

Gelecek dönemde bu gelişmelerin hızla devam edeceğini ve dünyanın hızla yeni bir yapılanmaya kayacağını vurgulayan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte ayakta durabilmek için ülkelerin kendi güçlerini maksimum seviyede harekete geçirmeleri, yer altı ve üstü kaynaklarını en akıllı şekilde kullanmaları, önlerine güçlü ve önemli hedefler koyarak bu hedefler çerçevesinde hareket etmeleri, her şeyden önemlisi de bunları hayata geçirecek insan kaynaklarını çok iyi kullanabilmeleri elzemdir. Onun için özellikle Türkiye, taşıdığı potansiyeli itibariyle insan kaynaklarını akılcı bir şekilde ortaya koyacak feraseti göstermelidir. Bu çerçevede ekonominin önemli güçlerinden birisi de kurumları iyi işleyen makro ekonomik dengeler bunların hepsi gereklidir. Aynı zamanda ekonomiye hayat verecek girişimcilik ruhu da çok iyi bir şekilde ortaya konması, iyi yönetilmesi ve bu girişimcilik ruhunun sonunda da belki küçük miktarda yatırımlarla güçlü, teknolojik ürünleri elde edebilmemiz ve küresel rekabete ayak uydurabilmemiz meselesidir. Bu çerçevede Girişimci İş Adamları Vakfının faaliyetlerini, Türkiye'nin kaynaklarını en iyi şekilde kullanacak bir faaliyet olarak görüyorum. Allah çalışmalarınızı artırsın. Çok sayıda genç arkadaşımızın bu çalışmalara katıldığını biliyorum. Buradaki hizmetlerin iş dünyasına önemli bir katkı olduğunu biliyorum ve sonuna kadar bu hizmetlerinizi desteklemeye gayret ediyoruz."


- Cazibe Merkezleri Projesi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 65. Hükümet olarak Türkiye'de girişimciliğin değerini, kıymetini bilen bir hükümet olduklarını vurgulayarak, "Girişimci arkadaşlarımıza elimizdeki imkanları maksimum seviyede kullandırabilmek için her türlü çalışmayı yapıyor, her türlü projeyi ortaya koymaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede genç iş adamlarımızın özellikle KOBİ'lerimizin desteklenmesiyle ilgili ortaya konulan katkı ve destekleri biliyorsunuz. Yine aynı şekilde Türkiye'de Cazibe Merkezleri Projemizle, Türkiye'nin birçok iline girişimci arkadaşlarımızın yönelmesini sağlamamız mümkün olacak. En kısa süre içinde buradaki potansiyelin maksimum seviyeye çıkarılması mümkün olacak ve ülke daha güçlü bir ekonomi ile yoluna devam edecek." diye konuştu.

Türkiye'nin bu süreç içinde karşı karşıya kaldığı tehdidin sadece askeri ve terör olmadığını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini istemeyenlerin, Türkiye ekonomisiyle ilgili birtakım küresel manipülasyonların da içine girebildiklerini söyledi.

Kurtulmuş, rayting ve ekonomi derecelendirme kuruluşlarının ortaya koyduğu bazı siyasal perspektifle hareket eden derecelendirmelerin, dolar ve döviz üzerinde ortaya konulan spekülasyonların, Türkiye ekonomisine çelme takmak, hızlı yürüyüşü durdurmak için yapılan operasyonlar olduğunu dile getirdi.

Bunlara karşı uyanık olmak gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Gerçekten güçlü bir şekilde hazırlık yapmak için bir taraftan makro ekonomik dengelerimizi, mali disiplinden taviz vermeden sürdürmeye devam ediyor, bir taraftan da Türkiye'nin makro ekonomik gücünü artıracak olan adımları atmaya gayret ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Varlık Fonu olarak son zamanlarda ortaya konulan yeni bir gelişmedir. Varlık Fonu Türkiye'nin güçlü şirketlerinin bir araya getirilerek oluşturulduğu bir fondur. Yabancıların, Türkiye ekonomisi üzerinde spekülasyon yapmaya niyet edenlerin spekülasyon yapma ihtimallerinin önüne garanti ve set olarak konulmaya çalışılan bir fondur.

Numan Kurtulmuş, "Fed faiz meselesini biraz artırmaya başlasın, dünyada gelişmekte olan ülkelerin yatırımı için gerekli olan kaynakların başka taraflara, gelişmiş ülkelere kayacağını, başta ABD olarak görmek mümkündür. Böyle bir dönemde Türkiye'nin Varlık Fonu, Türkiye'nin yatırımları için bir garanti olacak. Türkiye'ye dışarıdan da çok sayıda yatırımcının çekilebilmesi için bir araç olarak kullanılacaktır. Varlık Fonu'nun Türkiye'nin girişimcileri için önemli bir hayati damar olduğunu belirtmek isterim."

(Sürecek)

Yorumlar