Gine Bissau'da Zika virüsü vakasına rastlandı

CENEVRE (AA) - Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'da ilk kez Zika virüsüne rastlandığı bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Gine Bissau'da Zika virüsü vakasına rastlandı

CENEVRE (AA) - Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'da ilk kez Zika virüsüne rastlandığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, yaptığı açıklamada, Gine Bissau'da 3 kişide Zika virüsü görüldüğünü söyledi.

Lindmeier, virüsün nereden geldiğinin henüz belirlenemediğini, bu nedenle de Brezilya'da görülen Zika virüsü bağlantılı mikrosefali (küçük kafa) vakası ile aynı olup olmadığının henüz teyit edilemediğini ifade etti.

Sivrisinek ısırması dışında, kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkarılan Zika virüsüne ilk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.

Zika virüsünün, hamile kadınlara bulaşması halinde bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye neden olduğu düşünülüyor. Hastalığın ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunuyor.


Yorumlar