"Gerekirse canını ver ama geri dönme"

- Genelkurmay Başkanlığı önünde darbe girişimine direnirken yaralanan Murat Altunışık, o gece yaşadıklarını anlattı - Altunışık: "Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne giderken babamı aradım. 'Baba, Ankara karıştı. Helikopterler mermi yağdırıyor. Tanklar şehrin içinde. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na doğru gidiyoruz. Geri dönemeyebiliriz. Hakkınızı helal edin' dedim. Babamın ağzından tek bir cümle çıktı. 'Sakın geri dönme. Ben seni bugünler için yetiştirdim. Öleceksek bugün öleceğiz. Şehit olacaksak bugün olacağız. Ben Samsun'da meydanlara çıktım. Sen oraları sakın bırakma. Gerekirse canını ver ama geri dönme' dedi"

Google Haberlere Abone ol
"Gerekirse canını ver ama geri dönme"

SAMSUN (AA) - 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Murat Altunışık, helallik almak için aradığı babasının "Gerekirse canını ver ama geri dönme" dediğini anlattı.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, tedavisi tamamlandıktan sonra memleketi Samsun'a dönen Altunışık ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ankara'ya kız kardeşini görmek için gittiğini belirten evli ve iki çocuk babası Altunışık, darbe girişimini öğrendiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesi üzerine Kızılay Meydanı'na gittiğini ifade etti.

O gece halk arasında önemli bir birliktelik yaşandığını dile getiren Altunışık, şöyle konuştu:

"Halk arasında müthiş bir birliktelik, mükemmel bir organizasyon vardı. Herkes birbirinin kardeşi gibiydi. Kimi gruplar MİT’in önüne gidiyor, kimi Meclis'in önüne, kimi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne, kimi de benim gibi Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gidiyordu. Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne giderken babamı aradım. 'Baba, Ankara karıştı. Helikopterler mermi yağdırıyor. Tanklar şehrin içinde. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na doğru gidiyoruz. Geri dönemeyebiliriz. Hakkınızı helal edin' dedim. Babamın ağzından tek bir cümle çıktı. 'Sakın geri dönme. Ben seni bugünler için yetiştirdim. Öleceksek bugün öleceğiz. Şehit olacaksak bugün olacağız. Ben Samsun'da meydanlara çıktım. Sen oraları sakın bırakma. Gerekirse canını ver ama geri dönme' dedi. Yanımdaki vatandaşlarımızla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne vardığımızda her yer savaş alanı gibiydi. Polisler ateş altındaydı. Genelkurmay'ın kapısına yaklaşmakta güçlük çekiyorduk. Bir yandan kapıdaki askerler, diğer yanda helikopterlerden gelen mermiler ortalığı birbirine katmıştı."

-"Mermiler yağmur gibiydi vurulacağımızı anladım"

Askerlerin üzerlerine ateş açtığını ifade eden Altunışık, "Mermiler üzerimize yağmur gibi yağmaya başladığı an anladım vurulacağımızı. Kaçacak yerimiz kalmamıştı. Mermi atışı bitince ayağa kalktım etrafıma baktım. Yerlerde şehit olanlar, ayağı kolu kopan ağır yaralılar vardı. Birden sol koltuk altımda bir ağrı belirdi. Kanamam vardı. O sırada motosikletli bir polis memuru beni alarak Ankara Numune Hastanesi’ne yetiştirdi. Ayıldıktan sonra öğrendim ki sol koltuk altından isabet eden şarapnel parçası akciğerimi ve kalın bağırsaklarımı yaralamıştı." diye konuştu

Ankara Numune Hastanesi'nde ki tedavisinin ardından ambulans helikopter ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldiğini anlatan Altunışık, "Burada 3 gün tedavi gördükten sonra evime kavuşabildim. Şimdi çok şükür durumumuz iyi. Devletimizden Allah razı olsun. Bizlere sahip çıkıyor." dedi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak şehit yakınları ve gazilerin daima yanlarında olduklarını belirten İl Müdürü Balcı, "Bundan sonraki süreçte biz sizlerle beraberiz. Bir derdiniz sıkıntınız olursa çekinmeden bizimle irtibata geçebilirsiniz. Kurum olarak biz her zaman yanınızda olacağız. Eğer sizler 15 Temmuz gecesi meydanlarda olmasaydınız belki de bizler bugün özgür olmayacaktık. İstanbul ve Ankara'daki vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemizin her yerinde meydanları dolduran halkımız sayesinde bugünümüzü yaşıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar