Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Tunceli'de

- Kılıç: "Bizim nezdimizde terör örgütlerinin hepsi PKK'sı da DAEŞ'i de DHKP-C'si de TİKKO'su da El Nusra'sı da hepsi, sayabildiğiniz bu harflerin HDP'si de DBP'si de bu anlamda onlarla iş birliği yapanların, PYD, onlarla iş birliği yapanların hepsi bizim nezdimizde aynıdır"

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Tunceli'de

TUNCELİ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terör örgütlerinin hepsini isimleri ne olursa olsun aynı gördüklerini ifade ederek, "Bizim nezdimizde terör örgütlerinin hepsi PKK'sı da DAEŞ'i de DHKP-C'si de TİKKO'su da El Nusra'sı da hepsi, sayabildiğiniz bu harflerin HDP'si de DBP'si de bu anlamda onlarla iş birliği yapanların, PYD, onlarla iş birliği yapanların hepsi, bizim nezdimizde aynıdır." dedi.

AK Parti Tunceli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere kente gelen Kılıç, Hükümet Konağı önünde Tunceli Vali Vekili Olgun Öner, vali yardımcıları Serdar Arslantaş ve Hasan Çiçek ile kurum müdürleri ve partililer tarafından karşılandı.

Hükümet Konağına geçerek, Vali Vekili Öner'den kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'de spor yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

"Tunceli bizim için çok önemli bir ilimiz." diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Tarihiyle, kültürüyle ve aynı zamanda doğal güzellikleriyle ve Tuncelili hemşerilerimizle başarabileceğimiz çok güzel işler olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda AK Parti hükümetlerimiz döneminde cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımların Tunceli'ye yapılmış olduğu zaten aşikar ama burada gerçekten bir noktaya, bir tık daha öteye gitmekle ilgili yapacağımız çalışma sonucu şu anda temeli oluşturulmuş olan, inşallah özellikle sportif alanda amacımız Tunceli'den farklı branşlarda, gerçekten Türkiye'de önemli sportif başarılara imza atmış kardeşlerimizin yetişmesini sağlamak inşallah olacak."

Terörle mücadeleye de değinen Kılıç, "Ülkemizin içerisinde bölücü faaliyetlerde bulunmaya çalışan, aynı zamanda vatandaşlarımıza özelliklede gençlerimizi kullanan ve masum vatandaşlarımızı da katledenlerle mücadelemiz en kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecek." dedi.

Bakan Kılıç, valilik ziyaretinin ardından yapımı tamamlanma aşamasına gelen Atatürk Stadı ve gençlik merkezinde incelemelerde bulundu.

- "Masum birini öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir"

İncelemelerinin ardından AK Parti İl Başkanlığında bir süre partililerle görüşen Kılıç, daha sonra partisinin il teşkilatınca düzenlenen iftara katıldı.

Alevi dedeleri ile aynı masada oturarak orucunu açan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların Kadir Gecesi'ni kutlayarak, hayırlara vesile olmasını diledi.

Kılıç, İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısında yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılar şifa dileyerek, şunları söyledi:

"Biz şunu söylüyoruz, terörle iç içe olanların, terörle beraber olanların, bir olanların, terörle iş tutanların bizim nezdimizde hiçbir değeri yoktur, hiçbir anlamı yoktur ve onlarla konuşacak hiçbir şeyimiz de yoktur. Çünkü biz sevgiden bahsediyoruz, muhabbetten bahsediyoruz. Birini öldürmek, insan öldürmek neymiş biz bunu anlamıyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir sözü var bu teröristlerle alakalı olarak, 'Öldürmeye giden Allahuekber diyor, ölende Allahuekber diyor' burada bir hata var. Hiçbir zaman şiddetin yanında olmadık, hiçbir zaman ölüm düşünenlerin yanında olmadık, hep yaşatanların yanından olduk. Yaşam diyenlerin yanında olduk ama cihatın da ne anlama geldiğini de biz biliyoruz.

Bizim inancımızda en büyük cihat, insanın kendisiyle olan cihadıdır. Kendisini doğru yolda tutma cihadıdır, kendi nefsini eğitme cihadıdır. Allah'ın emirlerin uymaya çalışmaktır. Bu Allah'ın emridir. Gidip başkasını ya da başka sebeplerden dolayı bir cana kıymak değildir. 'Masum birini öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir.' Bu Allah'ın kelamıdır ama bir insanı kurtaran da tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Bunun ötesinde hangi amacı arıyoruz, bunun ötesinde hangi referansı arıyoruz. Bizim nezdimizde terör örgütlerinin hepsi PKK'sı da DAEŞ'i de DHKP-C'si de TİKKO'su da El Nusra'sı da hepsi, sayabildiğiniz bu harflerin HDP'si de DBP'si de bu anlamda onlarla iş birliği yapanların, PYD, onlarla iş birliği yapanların hepsi, bizim nezdimizde aynıdır."

İftar programının sonunda, vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektiren Kılıç, helikopterle Elazığ'a geçti.

Yorumlar