Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

- "Gerçekten bizler de gönül coğrafyamızın aslında bizim coğrafyamız olduğunu ortaya koyarak, bu anlamda dışa açılmış ve kendi kültür ve medeniyetini önemli ve değerli gören bir ülkenin evlatlarıyız"

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gerçekten bizler de gönül coğrafyamızın aslında bizim coğrafyamız olduğunu ortaya koyarak, bu anlamda dışa açılmış ve kendi kültür ve medeniyetini önemli ve değerli gören bir ülkenin evlatlarıyız." dedi.

Kılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "9. Uluslararası Öğrenci Buluşması" Samsun ayağındaki programa katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Kılıç, şehit anneleri başta olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Türkiye'de çok farklı ülkelerden gelerek eğitim gören öğrenciler olduğunu anımsatan Kılıç, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nun (UDEF) 6 ülkede ve Türkiye'de 43 ilde eş zamanlı olarak yapılan söz konusu programların finalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Mayıs Pazar günü İstanbul'da gerçekleşeceğini belirtti.

Türkiye'de yüksek öğrenimini tamamlamak için birçok farklı ülkeden öğrencinin Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Kılıç, "Bundan dolayı biz mutluyuz ve gururluyuz. Şu an Kredi ve Yurtlar Kurumunda 9 bin civarında yabancı öğrenci barınmakta. Farklı ülkelerden gelmiş ve üniversite öğrenimini lisan, ve doktora eğitimini Türkiye'de alan öğrencilerden 9 bine yakını Kredi ve Yurtlar Kurumunda barınmakta. Gerçekten bizler de gönül coğrafyamızın aslında bizim coğrafyamız olduğunu ortaya koyarak, bu anlamda dışa açılmış ve kendi kültür ve medeniyetini önemli ve değerli gören bir ülkenin evlatlarıyız. Bu ülke herkese, gönül coğrafyasındaki herkese gönlünü açmıştır." diye konuştu.

- "En önemli görevimiz"

"En önemli görevimiz ve ödevimiz gençlikle beraber geleceği hazırlamaktır." diyen Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama bugünden itibaren hazırlamaktır. Dolayısıyla bu anlamdaki çalışmaları bu şekilde görüyoruz ve her zaman sizinle birlikte olmaktan, size destek olmaktan, üstümüze düşen her türlü görevi yerine getirmekten, hiçbir zaman geri durmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu hedef doğrultusunda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hızlı adamlarla ilerleyeceğiz. İnşallah cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha farklı bir noktaya gelmiş olacağız."

Cumhuriyet Meydanı'nın sahil kısmında inşaatı bir süredir devam eden "Panorama 1919 Müzesi"nin son durumunu incelediğini ifade eden Kılıç, "Yıl 2016. Sene 1919'dan beri Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük hizmetleri olduğunu söyleyenler Samsun'da tabiri caizse konuşulduğunda mangalda kül bırakmayanlar, cumhuriyetle ilgili hangi eserleri kazandırmışlar Samsun'a? Onu da iyi bir incelemek gerekiyor. Ama biz tarihimizdeki bütün önemli olaylarda olduğu gibi Çanakkale Zaferimizi anmakla, Kut'ül Amare'yi anmakla ama aynı zamanda cumhuriyetimize giden yolu da herkese hatırlatmaktan geri durmuyoruz. Biz tarihimizin bir bütün olduğunu, tekbir tarihte başlamadığını 1400 yılı kapsadığını söylüyoruz. Bu bizim Türkiye'ye verdiğimiz tarih bilinciyle ilgili olarak verdiğimiz bir hizmettir bir yoldur." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlikler kapsamında 12 ülkeden 25 öğrencinin oluşturduğu mehteran bölüğü bir gösteri sundu. Programın sonunda Canik Belediyesince yaptırılan yaklaşık 5 metre uzunluğundaki pasta kesildi, balonlar uçuruldu.

Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Turan Atlamaz, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu üyesi Veysel Başar, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Samsun Şube Başkanı Menderes Kabadayı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar