Gençlerden Avusturya'ya tepki

- Bir grup genç, Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaparak, bu ülkenin Türkiye hakkındaki açıklamalarını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Gençlerden Avusturya'ya tepki

İSTANBUL (AA) - Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği öncülüğünde toplanan bir grup genç, Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaparak, bu ülkenin Türkiye hakkındaki açıklamalarını protesto etti.

Viyana Uluslararası Havaalanı’daki Türkiye ile ilgili yer alan olumsuz ve gerçek dışı haberle tepki gösteren grup, "Ensest sapıkların ülkesi, darbe sevici Avusturya defol" pankartını açarak, "Avrupa şaşırma, sabrımızı taşırma", "Avusturya şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği başkanı Abdurrahman Kılıç, "Bugün, batılı sömürge zihniyetinin tipik örneğini teşkil eden Nazi artığı Avusturya'nın, ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza karşı meydan, medya ve havaalanlarında yürüttükleri çirkef, aşağılık, kara propagandalarına tepkimizi ortaya koymak ve ikiyüzlü politikalarını, politikacılarını protesto etmek için buradayız." dedi.

"Milletimiz artık bu batıcı-sömürge zihniyetini ve sahiplerini çok iyi tanıyor" diyen Kılıç, şöyle konuştu:

"Millet olarak sömürgeci zihniyete ülkemizde geçit vermeyeceğiz. Onların tezgahlarını Allah'ın izni, büyüklerimizin ve milletimizin feraseti ile bozacağız. Onların senaryolarına kendilerini mahkum edeceğiz. Kendi kaderini, ümmetin kaderi ile birleştirmiş, inanç ve iradesine sahip çıkan, hak ve hakikatten başka kimseye hakimiyet hakkı tanımayan aziz milletimiz ve ülkemizin tam bağımsız geleceğine doğru mücadelemizi sürdüreceğiz."

Basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar